x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Sunteți doar o poleilală a dl Rațiu și Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu

Ponta: Sunteți doar o poleilală a dl Rațiu și Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu

11 Noi 2014   •   19:08
Ponta: Sunteți doar o poleilală a dl Rațiu și Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu
Sursa foto: Confruntare Ponta - Iohannis, în această seară, la Realitatea TV

Fără nicio legătură cu asaltul găinilor asupra sediului său de campanie, Klaus Iohannis a aceptat să îi întâlnească într-o confruntare directă, televizată, pe contracandidatul său, Victor Ponta.

Mult așteptata confruntare nu s-a situat pe alte coordonate decât cele intuite încă din start. Este clar faptul că Iohannis s-a prezentat mai mult de nevoie, decât de voie, echipa sa de campanie încercând să peticească pe cât posibil tarele discursului său politic. Inevitabil nu a putut scăpa de tracul instalat de conștientizarea firească a handicapul din fața contracandidatului, existând numeroase momente de panică în performanța sa. Senzatia a fost ca oricare alt primar din Romania ar fi stat in acel studiou pe scaunul pe care l-a ocupar s-ar fi descurcat mai bine.

Victor Ponta a avut doar meritul ca în fața sa sa aflat o pradă ușoară, a punctat decisiv, atunci când a trebuit, a dat replica, a furnizat informații documentate și la obiect, totusi nu a reusit altceva decat sa-si domine adversarul mult mai slab pregatit.

După rezultatul sondajului CSCI, privind câștigătorul dezbaterii televizate, Ponta - 70%, Iohannis - 30%, s-ar putea să ca această emisiune să rămână și singura din spectacolul cel mai agreabil al acestei campanii electorale, confruntarea directă a celor doi candidați. Desi, dupa cum a evoluat in aceasta seara, se poate spune despre Klaus Iohannis ca si atunci cand este singur se afla intr-o confruntare cu sine insusi, cu limitele sale.

_______
Iată cum au decurs evenimentele.

Ce doi candidați au sosit la sediul televiziunii fără o echipă de campanie foarte numeroasă.


Prima temă dezbătută se referă la organizarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale în secțiile de votare din străinătate.

________

Victor Ponta - Am zâmbit fiindcă îmi aduceți aminte de domnul Băsescu...
________

Klaus Iohannis: Domnule Ponta sunt intr-un fel impresionat ca ati gasit foarte mult timp pentru plimbari in Europa. Pe banii cui v-ati dus in diaspora in campanie electorala?
 
Victor Ponta: Va referiti cand am fost primit de doamna Merkel sau la cand am fost primit de vicepresedintele Biden? Vizita din Italia a fost platita din banii PSD.
 
Klaus Iohannis: De asta le-ati cerut portofelul.

Victor Ponta: Folositi un limbaj care nu va ajuta. Cand ne-am intalnit la mine in birou erati mai politicos. As dori sa ramaneti asa.
________

Discutia stagneaza in zona votului romanilor din strainatate, pare putin credibil ca asta e problema cea mai importanta care ii preocupa pe cetatenii Romaniei.  Pana acum impresia este ca daca dl Klaus Iohannis are minute incluse in abonamentul de telefonie mobila, sigur ramane cu ele de pe-o luna pe alta! Multi din comentatorii de pe Facebook ii cer moderatorului sa il opreasca pe Iohannis din tacut!
________

Rareș Bogdan: Cine va fi vinovat daca nu vor vota romanii?

Victor Ponta: Eu voi fi vinovat, sa fie fericit dl Iohannis
________

Lavinia Șandru il intreaba pe Klaus Iohannis daca este adevarat ca nu a vizitat comunitatile romanesti din Chisinau si Cernauti. Remarcand momentul de ezitare al lui Klaus Iohannis, Victor Ponta intervine spunându-i acestuia "Nu sunt eu dl, Iohannis, dvs sunteti!"
________
 
In sfarsit, s-a terminat subiectul referitor la votul in sectiile de votare din strainatate! A doua tema de dezbatere: coruptia.

Klaus Iohannis ramane legat de subiectul votului prin corespondenta...

Spiritele se incalzesc, Klaus Iohannis si Victor Ponta ridica tonul unul la celalalt.

Klaus Iohannis: Pot sa va rog sa nu mai intrerupeti?

Victor Ponta: Nu mai ridicati tonul la mine. Noi nu suntem slugile dvs aici prin Romania Nu sunteti vreun stapan de sclavi.

Klaus Iohannis: De unde stiti?

Victor Ponta: Vreau totusi un pic mai mult respect. Sa fiti ala de la mine din birou, cuminte!
________

Sondaj CSCI - ora 20.30
Cine domina dezbaterea Ponta - Iohannis?
Victor Ponta 62%
Klaus Iohannis 38%
________
Pauza publicitara de trei minute. Respiro pentru cei doi candidati, Iohannis parea obosit, chiar avea nevoie. Publicitatea incepe cu un clip publicitar electoral pentru Victor Ponta.
________

Victor Ponta: In 2012, dl Iohannis, a fost lovitura de stat sau aplicarea Constitutiei?

Klaus Iohannis se lanseaza intr-un raspuns paralel cu intrebarea, Ponta tine neaparat sa aiba un raspuns dupa pauza publicitara

Klaus Iohannis: Pentru 2012, chestiunea a fost analizata de CCR care a constatat ca procedurile au fost legale.
________

Sondaj CSCI - ora 21.00
Cine domina dezbaterea Ponta - Iohannis?
Victor Ponta 70%
Klaus Iohannis 30%

________

Klaus Iohannis pare sa nu se simta confortabil intr-un dialog cu Victor Ponta, pare agatat de strategia realizata impreuna cu echipa sa de campanie si in momentul in care este solicitat sa raspunda la o intrebare care nu se regaseste in formalitatile convenite se repliaza imediat.
________

Klaus Iohannis: Voi avea o relatie institutional corecta cu oricine va fi premier, fara nicio indoiala.

Victor Ponta: Spunea azi un ziarist ca daca Iohannis iese presedinte are nevoie de mine ca sa-i indeplinesc programul electoral, pentru ca nu poate, nu are parlamentarii.
________

Victor Ponta il intreaba pe Klaus Iohannis daca va taia sau nu pensiile. Klaus Iohannis nu accepta intrebarea si-i cere moderatorului sa i-o repete.

Klaus Iohannis: Dl Ponta, de ce ati mintit pensionarii ca le tai pensiile?

Victor Ponta: Eu va tratez cu respect, jignirile nu va fac cinste. Dvs sunteti inconjurat, echipa dvs, de catre cei care au taiat pensii si salarii in aceasta tara.
________

Este incredibil cum Klaus Iohannis chiar si atunci cand pune intrebari ajunge sa fie el luat la intrebari. Curios cum o fi fost la orele de fizica, oare elevii il ajungeau sa-i puna intrebari? Reactii de dezamagire fata de comportarea lui Iohannis in media sociala.
________

Urmatoarea tema de dezbatere: proiectul Rosia Montana, Evident discutia ia o alta turnura. se trece la partea cea mai atragatoare a dezbaterii:
 ATACURILE PERSONALE
________


Klaus Iohannis: Dl Ponta vad ca ati facut o fixatie pe familia mea, va legati de soacra mea care nu va fi fericita sa afle pensia medie pentru ca tot 350 de lei primeste, cum nici parintii mei nu sunt fericiti ca ati trimis echipa sa ii filmeze.

Victor Ponta: Sa lamurim lucru acesta, nu am vorbit niciodata nimic de familia dvs, am cerut date doamnei Pentru ca ati spus ieri ca soacra dvs. are pensie de 350 de lei. Eu nu am trimis, nu am camere... Asta e ziarul dvs de promovare, ACL - Romania lucrului bine facut.
"Victor Ponta si Daciana Sarbu au depus falsuri prin omisiune, familia Ponta zece milioane cu Golden Bitz, puteti sa ii cereti scuze?"

Klaus Iohannis: Asa cum dvs nu ati trimis echipa sa filmeze casa parintilor mei, nici eu nu am spus nimanui sa scrie.

Victor Ponta: Puteti sa ii cereti scuze, ca nu are saraca nicio vina.
________
Tema urmatoare: taxe si impozite

Incredibil Klaus Iohannis invoca date OFICIALE asupra EVAZIUNII
 FISCALE!

Victor Ponta: Suntem la finalul anului, bugetul a incasat ...

Klaus Iohannis: Apropos, ati facut buget?

Victor Ponta: Da, da... Stiti cat am incasat la buget, stiti cat e un punct de TVA?

Klaus Iohannis: Da, dl Ponta, dar dvs stiti cum se reduce evaziunea fiscala pe TVA?

Victor Ponta: Nu stiti, va spun eu

Klaus Iohannis: Evaziunea fiscala e de 16,2% din PIB

Victor Ponta: Cum ati calculat?

Klaus Iohannis: Sunt date oficiale
________
Despre relatiile externe

Klaus Iohannis: Situatia de azi se datoreaza celor trei piloni pe care s-a bazat Romania: parteneriatul strategic cu SUA, rolul in NATO si in UE. Aici trebuie sa dovedim ca suntem parteneri seriosi, de lunga durata, ca suntem dispusi sa ne insusim rolul, sa crestem bugetul pe aparare pana la 2% din PIB. Nu e nevoie de nicio noua axa Bucuresti - China, de o reinventare, trebuie sa dovedim ca sunt oameni seriosi, pentru asta e nevoie de un presedinte serios.

Victor Ponta: Eu am o pozitie mai complexa pentru ca stiu mai multe: parteneriatul cu SUA e foarte bun, e facut de Emil Constantinescu si va fi continuat de mine. Suntem parteneri NATO. Eu cred insa ca Romania trebuie sa exercite un rol mult mia im[portant pentru prientenii din regiune, in primul rand pentru Moldova. Pentru Ucraina si Georgia, care au semnat acordurile de asociere cu UE, pentru Serbia, trebuie sa fie prieteni si parteneri ai nostri. Romania e acum un model de urmat pentru aceste tari. Daca vorbim insa de relatie economice, categoric trebuie sa incercam intr-o Europa care isi restrange consumul, trebuie sa gasim solutiile ca exporturile noastre sa aiba o piata.
Doamna Merkel merge in fiecare an in China, care e al treilea partener comercial al Germaniei, noi suntem de-abia locul 23 al Germaniei.
Pastram axa strategica Romania - NATO - SUA, care inseamna investitii Exxon in Marea Neagra, investitii germane, Romania trebuie sa isi gaseasca investitii in energie. Independenta energetica de Rusia e principalul obiectiv al Romaniei.
________

Klaus Iohannis: Ne-ati spus ca ati votat in tinerete cu Ion Ratiu, pe urma cu candidatul liberal. Pot sa contez si de data asta pe votul dvs?

Victor Ponta: Nu, pentru ca sunteti doar o poleilala a dl Ratiu si Antonescu, in interior sunteti Traian Basescu.
________

Sondaj CSCI - final
Cine domina dezbaterea Ponta - Iohannis?
Victor Ponta 70%
Klaus Iohannis 30%

________

×
Subiecte în articol: confruntare ponta iohannis