x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ridzi o loveşte pe Sulfina la dosare

Ridzi o loveşte pe Sulfina la dosare

de Adriana Duţulescu    |    21 Feb 2011   •   13:16
Ridzi o loveşte pe Sulfina la dosare
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi a acuzat-o pe colega sa, Sulfina Barbu, şefa organizaţiei de femei a PDL, de "maliţiozitate", "lipsă de decenţă" şi "discurs de opoziţie", supărată fiind că aceasta i-a cerut public să îşi dea demisia din Parlament şi să se autosuspende din partid, după scandalul provocat de votul în dosarul Păsat.

"Ca să închidem odată pentru totdeauna acest subiect, arăt că nicioda­tă nu îmi voi pune problema demisiei mele din Parlament şi vă spun doar câteva argumente în acest sens. În primul rând, am fost aleasă, într-un sistem de vot uninominal, în colegiul pe care-l reprezint, de 54% dintre alegători, în condiţiile în care PDL în judeţul Hunedoara avea aproximativ 25%. În al doilea rând, cred că primii care ar trebui să mă judece sunt alegătorii mei, iar semnalele din colegiul meu sunt că trebuie să-mi continui activitatea în Parlament, trebuie să continui să-i susţin şi bineînţeles că pentru mine contează foarte mult ceea ce spun cei care până la urmă m-au desemnat să-i reprezint în Parlamentul României", a spus Monica Iacob-Ridzi într-un interviu acordat Mediafax.

Deputatul PDL a explicat de ce este furioasă pe declaraţiile colegei Sulfina Barbu, arătând că aceasta are şi ea dosare penale la activ şi nu este în măsură să ridice piatra: "Mi se par nedrepte, cel puţin nedrepte, afirma­ţi­ile Sulfinei Barbu legate de o posibilă autosuspendare a mea. În primul rând, nu cred că doamna Sulfina Barbu este în măsură să vorbească despre integritate în cadrul PDL, atâ­ta timp cât nici domnia sa nu a luat o decizie de a se «autosuspenda» din partid în momentul în care, din câte am auzit, a avut dosare penale. Nu pot să accept maliţio­zi­tă­ţi­le domniei sale de genul «Monica Iacob Ridzi ar trebui să prindă curaj şi să urmeze exemplul altor deputaţi care s-au autosuspendat». În al doilea rând, i-aş recomanda doamnei Sulfina Barbu să fie mai moderată în discursul public şi i-aş sugera ca, în calitate de comunicator al partidului, să evite accesele unui discurs "de opoziţie"".

Mai mult, Ridzi a acuzat-o pe Sulfina Barbu că a fost incompetentă în calitate de preşedinte al comisiei de anchetă parlamentară în cazul Nemirschi: "Aş ruga-o pe doamna Barbu să îşi regleze tirul abilităţilor comunicaţionale mai puţin pe cazul Ridzi şi mai mult pe alte cazuri, pe cazul Nemirschi de exemplu, despre care toată lumea a uitat, mai ales că domnia-sa a fost şi preşedintele unei comisii de anchetă ineficiente".

"Eu vă spun un singur lucru, spre deosebire de alţi colegi sau colege care au avut declaraţii publice, doamna Sulfina Barbu a fost singura care nu a avut minima decenţă să-mi asculte argumentele. Toţi ceilalţi colegi au vorbit cu mine în prealabil, tete-a-tete, mi-au ascultat argumentele şi, chiar dacă au avut alte opinii decât mine, eu le respect punctele de vedere şi le mulţumesc pentru eleganţa lor", a continuat Monica Iacob Ridzi, ţinând să precizeze că "dacă ar fi avut posibilitatea statutară, s-ar fi autosuspendat din partid", însă această posbilitate nu există.

×