x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Roman: Cer PSD să voteze proiectul ce interzice liberarea condiţionată pentru criminali, violatori şi tâlhari

Roman: Cer PSD să voteze proiectul ce interzice liberarea condiţionată pentru criminali, violatori şi tâlhari

29 Iul 2019   •   14:25
Roman: Cer PSD să voteze proiectul ce interzice liberarea condiţionată pentru criminali, violatori şi tâlhari
Sursa foto: cdep.ro

Deputatul liberal Florin Roman cere PSD să voteze de urgenţă proiectul PNL prin care se interzice liberarea condiţionată pentru criminali, violatori, tâlhari şi corupţi.

"Solicit PSD să susţină proiectul de lege pe care l-am depus ca parlamentar al PNL, prin care solicităm exceptarea de la liberare condiţionată, pentru criminali, violatori, pedofili, tâlhari şi corupţi. (...) Solicit preşedintelui PSD, premierul Viorica Dăncilă, să ceară colegilor săi parlamentari să voteze în regim de urgenţă proiectul PNL, astfel încât odiosul criminal de la Caracal să putrezească în puşcărie şi nu să fie liberat condiţionat după 6 - 7 ani", spune Roman, potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES.

El arată că proiectul de lege este depus la Senat şi înregistrat din 4 iunie şi are aviz favorabil de la Consiliul legislativ, dar că de atunci este "ţinut la sertar şi este blocat".

"PNL a atras atenţia că reducerea fracţiilor de pedeapsa nu este decât o gură de oxigen pentru infractori şi că măsurile luate de PSD nu fac decât să dea mai multe drepturi infractorilor, în timp ce victimele sunt pur şi simplu abandonate. După tragedia de la Alba Iulia, când o tânără a fost tâlhărită în scara unui bloc, după crima de la Mediaş, am atras atenţia ministrului de Interne, Carmen Dan, că este doar începutul! Am repetat obsesiv că nimeni nu mai este în siguranţă. PNL a solicitat un plan concret de creştere a siguranţei cetăţeanului. De fiecare dată, ni s-a răspuns cu aroganţă sau indiferenţă. Acum, din păcate, suntem obligaţi să asistăm la tragedii abominabile şi la eşecul lamentabil al politicii PSD în domeniul siguranţei cetăţeanului", precizează deputatul PNL.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Florin Roman liberare conditionata