x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică România alocă un sprijin financiar adiţional pentru victimele inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia

România alocă un sprijin financiar adiţional pentru victimele inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia

de Agerpres    |    16 Iul 2014   •   21:34
România alocă un sprijin financiar adiţional pentru victimele inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia

România va aloca încă 100.000 de dolari pentru susţinerea proceselor de reconstrucţie şi pentru a răspunde nevoilor populaţiilor afectate de inundaţiile din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia, a anunţat miercuri secretarul de stat în MAE Radu Podgorean.

Conform unui comunicat al MAE, secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a participat la Conferinţa internaţională a donatorilor pentru persoanele afectate de inundaţiile din Bosnia şi Herţegovina şi Serbia.

"Oficialul român a anunţat acordarea de către guvernul României a unui sprijin financiar adiţional în valoare de 100.000 de dolari, disponibil prin programul Asistenţă pentru dezvoltare, în vederea susţinerii proceselor de reconstrucţie şi pentru a răspunde nevoilor pe termen scurt, mediu şi lung ale populaţiilor afectate. În context, a amintit şi ajutoarele umanitare acordate de România celor două state balcanice în luna mai, în valoare totală de aproximativ 200.000 de euro. De asemenea, acesta a evidenţiat iniţiativele persoanelor private, ale administraţiilor locale şi Crucii Roşii România prin intermediul cărora au fost colectate ajutoare suplimentare", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, Podgorean şi-a exprimat speranţa că sprijinul de ordin financiar şi material obţinut miercuri de către Bosnia şi Herţegovina şi Serbia va contribui, în condiţii de transparenţă, la accelerarea proceselor de reconstrucţie din cele două ţări şi la asigurarea stabilităţii, prosperităţii şi securităţii în plan regional.

Conferinţa a fost organizată de Comisia Europeană în colaborare cu Franţa şi Slovenia în scopul obţinerii de contribuţii financiare şi materiale din partea comunităţii internaţionale, arată MAE.

Au participat reprezentanţi ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai SUA, Canadei, Rusiei, ai statelor din Orientul Mijlociu şi Asia, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor financiare şi organizaţiilor internaţionale (BEI, BERD, FMI, Banca Mondială, OSCE, UNESCO, UNDP, UNHCR, UNICEF) şi ai sectorului privat care şi-au exprimat interesul să participe la procesele de reconstrucţie. 

×
Subiecte în articol: inundatii bosnia