x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rompetrol - Tariceanu va fi audiat

Rompetrol - Tariceanu va fi audiat

24 Noi 2005   •   00:00
Rompetrol - Tariceanu va fi audiat

Premierul Tariceanu se va prezenta, marti, la audieri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor in dosarul operatiunilor pe piata de capital cu actiuni ale Rompetrol Rafinare Constanta.

Premierul Calin Popescu Tariceanu se va prezenta, la 29 noiembrie, la audieri la Parchetul de pe lAnga Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor in cauza privind operatiuni pe piata de capital cu actiuni emise de societatea Rompetrol Rafinare Constanta, in cursul lunii aprilie 2004.

PRECIZARE. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului, premierul se prezinta la audieri, considerAnd ca „toti cetatenii sunt egali n fata legii si ca, n acest fel, poate contribui la buna desfasurare a actului de justitie". In documentul mentionat se mai arata ca aceasta cauza se refera la o situatie anterioara preluarii mandatului de prim-ministru si nu are legatura cu atributiile si responsabilitatile sale ca sef al Executivului.

COMPLEX. Surse bancare au declarat recent agentiei MEDIAFAX ca Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat verificarea conturilor a 60 de persoane, printre care figureaza premierul Calin Popescu Tariceanu si sotia sa, Ioana, senatorul UDMR Verestoy Attila, senatorul liberal Teodor Melescanu, presedintele organizatiei Bucuresti a PNL Ludovic Orban, liberalul Radu Boroianu, dar si fostul sef SIE Catalin Harnagea. Pe lista sunt si oamenii de afaceri si chiar ziaristi.

Solicitarea de punere sub supraveghere a conturilor a celor 60 de persoane a survenit anchetei referitoare la modul de tranzactionare a actiunilor Rompetrol. Punerea sub supraveghere a conturilor dispusa in dosarul 111/D/P/2005 este datata 20 octombrie si vizeaza verificarea circuitului financiar incepănd cu 1 ianuarie 2001.

Punerea sub supraveghere a conturilor bancare si a conturilor asimilate acestora pot fi facute de institutiile bancare la cererea Parchetului instantei supreme, fara sa fie declansata urmarirea penala impotriva persoanei ale carei circuite financiare sunt verificate.

EXPLICATII. Solicitarea de punere sub supraveghere a conturilor a celor 60 de persoane a survenit anchetei referitoare la modul de tranzactionare a actiunilor Rompetrol. Omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat, in acest dosar, alaturi de alte persoane.

Acest dosar s-a aflat in centrul unui scandal public in momentul in care a fost confirmata informatia potrivit careia, in ziua in care Patriciu a fost citat la audieri si ulterior retinut, primul-ministru a sunat la procurorul general Ilie Botos pentru a se interesa cu privire la caz. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: politic