x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează Letonia: Respectați drepturile minorităţii rusofone!

Rusia avertizează Letonia: Respectați drepturile minorităţii rusofone!

05 Apr 2014   •   16:51
Rusia avertizează Letonia: Respectați drepturile minorităţii rusofone!
Sursa foto: Rusia avertizează Letonia: Respectați drepturile minorităţii rusofone!

Rusia a cerut Letoniei să dea curs "fără întârziere" recomandărilor Comitetului ONU pentru drepturile omului în ce priveşte drepturile minorităţii rusofone din republica baltică, potrivit unui comunicat citat sâmbătă de AFP.

"Autorităţile din această ţară dau dovadă, prin declaraţiile lor, de o totală indiferenţă faţă de dreptul 'necetăţenilor' şi ale reprezentanţilor minorităţilor lingvistice, ca şi de o nerespectare flagrantă a obligaţiilor lor internaţionale în domeniul drepturilor omului", se arată în comunicatul MAE rus.

"Sperăm ca recomandările Comitetului drepturilor omului să fie puse în practică fără întârziere de către autorităţile din această ţară", se adaugă în comunicat.

Letona este singura limbă oficială în Letonia, ţară cu o populaţie de două milioane de locuitori. Etnicii ruşi reprezintă 27% din populaţia acestei ţări membre UE. În 2012, Letonia a refuzat, prin referendum, să acorde limbii ruse statutul de a doua limbă oficială a ţării. Ca şi în cazul Estoniei, pentru a obţine cetăţenia ţării etnicii ruşi trebuie să treacă prin teste de cunoaştere a limbii letone. În consecinţă, circa 13% din populaţie este apatridă.

×
Subiecte în articol: Rusia avertisment letonia