x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a rupt din nou „lanțul de iubire” dintre PSD și Pro România

S-a rupt din nou „lanțul de iubire” dintre PSD și Pro România

de Ion Alexandru    |    05 Mar 2020   •   09:01
S-a rupt din nou „lanțul de iubire” dintre PSD și Pro România

Echipa cu care Marcel Ciolacu vrea să ceară votul membrilor social-democrați pentru a conduce, în următorii patru ani, PSD îl nemulțumește profund pe liderul Pro România, Victor Ponta. Acesta a anunțat că nu va mai exista nicio alianță între cele două formațiuni politice, acuzându-l pe Marcel Ciolacu de faptul că vrea să pună la conducerea PSD „aceleași conserve” ca pe vremea lui Liviu Dragnea. Mai mult, Ponta acuză Partidul Social Democrat că „joacă” precum „cântă” liberalii.

 

Liderul Pro România, Victor Ponta, a răbufnit, pe contul său de socializare, la adresa conducerii PSD și anunță ruptura alianței dintre cele două partide. Fostul premier scrie că se aștepta la o schimbare în Partidul Social Democrat, însă, având în vedere garnitura cu care Ciolacu vrea să candideze la congresul din 21 martie, nu se mai pune problema unui proiect comun. „E clar că sunt aceleași conserve în conducerea PSD, nu a scăpat nici Dragnea de ei, nu a scăpat nici Ciolacu, deci în aceste condiții nu se pune problema unei alianțe. Noi suntem Pro România și mergem singuri pe drumul nostru”, subliniază Victor Ponta.

 

Acuze

Într-o altă postare, liderul Pro România subliniază că țara este deja afectată de trei crize concomitente. Cea de Coronavirus, criza bugetară și criza migranților din Turcia și preconizează o a patra criză, politică, generată de PNL, criză pe care PSD nu vrea să o dezamorseze. Repet până sunt auzit de toți oamenii (nu de politicieni) – România este deja afectată de trei crize concomitente:1 - Epidemia de coronavirus; 2 - Criza bugetară (procedura de deficit excesiv lansată deja de Comisia Europeană) - lipsa banilor pentru alocații, creșterea pensiilor, cofinanțarea proiectelor europene; 3 - Criza migranților din Turcia, aflați la granița Bulgariei și Greciei. În fața acestor confruntări, România ar avea nevoie de un Guvern profesionist, serios și stabil! Dar PNL ne propune să adaugăm a patra criză: criza politică. Iar liderii PSD merg pe tot ce dorește PNL. Noi nu putem să închidem ochii în fața a ceea ce fac PNL si PSD!”, conchide Ponta

 

Congres

Marcel Ciolacu a anunțat ca dată a congresului PSD ziua de 21 martie, precizând că vrea să se delimiteze de așa-zișii baroni. Liderul interimar al PSD a precizat că nu vor face parte din noua sa echipă de conducere șefii organizațiilor județene Iași, Vaslui, Bistrița și Vrancea (Ionel Arsene, Radu Moldovan, Dumitru Buzatu și Niculae Bădălău). „Am anunțat colegii că în echipa mea nu voi merge cu președinți de organizații. Mai mulți colegi au spus că în acest moment este oportună această decizie. Domnul Manda deja e șeful de campanie al PSD și asta o să îi ocupe tot timpul liber. Din echipa pe care o să o prezint la congres o să facă parte doamna Olguța Vasilescu. S-a terminat această luptă în interiorul PSD pentru funcții”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul întâlnirii, de marți, cu șefii de organizații județene.

 

×
Subiecte în articol: victor ponta Marcel Ciolacu