x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Se cere capul lui Daniel Constantin. Lider PC: “Mai că nu-i cară servieta lui Ponta!”

Se cere capul lui Daniel Constantin. Lider PC: “Mai că nu-i cară servieta lui Ponta!”

04 Dec 2014   •   21:02
Se cere capul lui Daniel Constantin. Lider PC: “Mai că nu-i cară servieta lui Ponta!”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Un vânt de răscoală bate ameninţător în PC. Mai mulţi parlamentari PC, plus şase organizaţii judeţene, solicită de urgenţă ruperea de PSD pentru 2016 şi Congres-fulger în partid, informează stiripesurse.ro. Nemulţumirile sunt foarte mari şi surse din partid au declarat pentru stiripesurse.ro că demersul presupune schimbarea lui Daniel Constantin din fruntea partidului.

La o şedinţă a organizatiilor PC din Nord-Vest, de săptămâna trecută, s-a spus clar că mai toată lumea e nemulţumită de conducerea actuală şi că un Congres ar fi binevenit, spun surse din partid pentru stiripesurse.ro. Congresul ar trebui să ducă la înlocuirea lui Daniel Constantin de la conducerea PC, cel puţin aşa reiese din discutiile purtate. În partid, sunt discutate două variante privind înlocuitorul lui Constantin: primarul de la sectorul 4, Cristian Popescu Piedone şi senatorul Vasile Nistor. "Trebuie să mergem singuri, nu mai merge să fim a 5-a roată la căruţă. PSD-ul mai că nu ne-a scuipat în ochi pe aici", ne-au declarat surse participante la întâlnire. ”Ce treabă să am eu cu PSD atârnat de gât şi să am şi necazuri, pentru ce?", ne-a declarat un lider PC. Din discuţii a reieşit clar tendinţa schimbării lui Daniel Constantin, văzut ca fiind principalul obstacol pentru un parcurs individual al PC. "Numai că nu-i cară servieta lui Ponta!", ne-a spus un lider PC despre cum e văzut Daniel Constantin prin Transilvania. Un deputat PC a cerut şi el, recent, ruperea totală de PSD.

Congres rapid în ianuarie 2015
După întâlnirea regională a PC, a fost emis următorul comunicat de presă: “Vineri, 28.11.2014, la Cluj-Napoca, la sediul Organizaţiei judeţene Cluj a Partidului Conservator, a avut loc şedinţa liderilor organizaţiilor PC din Regiunea Nord Vest. La această întâlnire au participat preşedinţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor judeţene ale Partidului Conservator din această regiune, după cum urmează: Dl.Prof.Dr. Şerban Rădulescu- Preşedinte PC Cluj, Vicepreşedinte regional al Partidului Conservator, Regiunea NV, Deputat PC Mircea Irimie, Vicepreşedinte al Partidului Conservator , Deputat PC Negruţ Cornelia, Dl.Petean Sorin şi Dl.Tunaru Augustin ( Filiala Maramureş), Dl.Braşoveanu Constantin ( Bistriţa), Dl.Mircea Gheţe (Sălaj), Dl.Gligor Claudiu şi Dl.Hodişan Nicolae ( Bihor), Dl.Constantin Moldovan (Satu Mare), Dl.Avram Gal – Preşedinte executiv PC Cluj, Dna Mariana Maier – Vicepreşedinte PC în cadrul OFPC Naţional, Dl.Leonard Horvath – Secretar General PC Cluj. Participanţii la întâlnirea regională de la Cluj-Napoca au discutat despre situaţia politică actuală, problemele cu care se confruntă filialele pe care le conduc sau le reprezintă, precum şi viitoarele direcţii pe care organizaţiile judeţene trebuie să le adopte şi să le urmeze pentru ca Partidul Conservator să îşi atingă obiectivele propuse pentru anul electoral 2016.

În urma discuţiilor care au făcut obiectul ordinei de zi a şedinţei s-au decis următoarele: reprezentanţii organizaţiilor PC din Regiunea NV au hotarât ca Partidul Conservator să participe ca entitate separată la toate evenimentele electorale care vor urma, cu identitate şi doctrină de centru- dreapta proprie; preşedinţii şi reprezentanţii organizaţiilor judeţene ale Partidului Conservator din Regiunea NV au luat, unanim, hotărârea ca Regiunea de NV a României să fie reprezentată de Dna Deputat Cornelia Negruţ şi Dl.Deputat Mircea Irimie în cadrul negocierilor politice la nivel naţional la care Partidul Conservator va participa; de asemenea, s-a votat, în unanimitate, retragerea susţinerii politice, conform Statutului Partidului Conservator , Art.19 (pct.a) a domnului Zamfir Ciceu, Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, atât pentru lipsa de implicare politică în activităţile Partidului Conservator Maramureş, cât şi pentru lipsa de comunicare cu Organizaţiile PC din judeţul Maramureş, fapt care a dus la o scădere a importanţei politice a Partidului Conservator, Filiala Maramureş, în zonă; participanţii la şedinţa organizaţiilor PC din Regiunea NV susţin unanim necesitatea desfăşurării cât mai rapid a Congresului Partidului Conservator, propunându-se ca acesta să aibă loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2015. Cluj Napoca, 28.11.2014, Şerban Rădulescu,- Preşedinte PC Cluj/Vicepreşedinte regional PC –Reg.NV”.

×