x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sedinţă USL. Crin Antonescu: E ca în marile iubiri, în fiecare zi se ia totul de la început

Sedinţă USL. Crin Antonescu: E ca în marile iubiri, în fiecare zi se ia totul de la început

07 Oct 2013   •   11:02
Sedinţă USL. Crin Antonescu: E ca în marile iubiri, în fiecare zi se ia totul de la început
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liderii USL se reunesc astăzi într-o şedinţă ce se anunţă deosebit de importantă pentru soarta alianţei, măcinată în ultima perioadă de puternice tensiuni.

Presedintele PNL Crin Antonescu a sosit la sediul central al PSD de pe Şoseaua Kiseleff, în jurul orei 10:00. Întrebat de presă despre declaraţia lui Victor Ponta, care a afirmat că ieşirea de vineri a liderului liberal afectează USL în sondaje, Antonescu a declarat: "Nu stiu ce sondaje a vazut dl Ponta. Ultimele doua sondaje pe care le-am vazut eu nu arata acest lucru, dar asta are mai putina importanta. Nu tot ceea ce facem, facem cu gandul numai la sondaje. Daca pt unii guvernarea inseamna ciolan, de exemplu pentru dl Sarbu, pentru mine nu inseamna ciolan, adica sunt niste mici nepotriviri".

Presedintele PNL a vorbit si despre afirmatiile facute de vicepremierul Liviu Dragnea duminica seara la B1TV, potrivit carora sedinta de luni ar urma sa stabileasca daca USL poate merge mai departe ca alianta. "Nu stiu daca astazi decidem - putem decide in fiecare sedinta daca mergem mai departe sau nu. E ca in marile iubiri, in fiecare zi se ia totul de la inceput", a declarat Antonescu.

În ceea ce priveste posibilitatea ca liderul PNL sa aiba un plan separat de cel al USL, eventual de a reprezenta dreapta la prezidentiale (afirmatie facuta de asemenea de Dragnea), Antonescu a precizat ca "nu am alte planuri, eu respect planurile pe care le-am angajat in fata cetatenilor".

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica seara la B1TV ca in sedinta de luni urmeaza sa se clarifica ultimele probleme aparute in alianta, pe agenda discutiilor intrand si "anumite critici pe care dl. Antonescu i le-a adus premierului Ponta". Dragnea a precizat ca nu este vorba despre o intalnire de rutina in cadrul sedintei urmand sa se stabilieasca daca se mai respecta protocolul Uniunii Social Liberale.

Nu e o intalnire de rutina, pentru ca n-are rost sa ne ascundem, e o lunga perioada de timp in care s-au facut tot felul de afirmatii in spatiul public, in care s-au pus sub semnul intrebarii cateva dintre marile proiecte ale USL - regionalizare, descentralizare, Constitutia, obiective pe care trebuie sa le discutam, sa le ducem la capat.  [...] Tot maine trebuie sa discutam despre tot felul de critici aduse de dl. Crin Antonescu d-lui Victor Ponta, dar si PSD-ului, poate n-au fost facute cu rea credinta, dar trebuie sa le discutam pentru ca majoritatea pesedistilor au televizoare acasa si nu le place tot timpul cand un coleg din USL are acest comportament. Si sa stabilim daca mai putem respecta protocolul si, dincolo de protocol, care este o foaie de hartie, daca gasim mai multe lucruri care ne unesc decat care ne despart. Din punctul nostru de vedere, nu ne desparte nimic", a declarat Dragnea in emisiunea "Interviurile lui Ion Cristoiu".

Liderul social-democrat a avertizat ca "daca lucrurile raman asa, USL nu va functiona bine. S-au acumulat prea multe tensiuni. N-am luat in calcul ruperea USL, dar nici nu tinem mortis sa pastram USL cu orice pret, chiar daca lucrurile nu vor functiona. Nu putem sa fim ipocriti, avem o problema".

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a precizat, intr-o interventie telefonica la Romania TV facuta dupa interviul lui Dragnea, ca reuniunea conducerii USL de luni este dedicata unor prioritati parlamentare, subliniind ca nu asteapta niciun fel de explicatii de la colegul sau Crin Antonescu, presedinte al PNL.

"Maine avem sedinta obisnuita a USL, sunt cateva prioritati parlamentare pe care trebuie sa le discutam. Ca sa fiu foarte sincer, eu, cel putin, nu astept niciun fel de explicatie de la domnul Antonescu. Daca, sigur, vom discuta la USL ce planuri mai are domnia sa, sigur ca discutam. Dar eu nu ma duc la USL ca sa cer explicatii. Nici vorba. Ma duc la USL ca sa discutam ce avem de facut saptamana viitoare in Parlament si, ma rog, proiectele noastre comune", a declarat Ponta.

×