x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sefia Camerei - PSD ii pune conditii lui Nastase

Sefia Camerei - PSD ii pune conditii lui Nastase

de Aniela Nine    |    Dana Piciu    |    01 Feb 2006   •   00:00
Sefia Camerei - PSD ii pune conditii lui Nastase

Sprijinul deplin pe care PSD i-l acorda lui Adrian Nastase pentru sefia Camerei Deputatilor in urma cu doar noua zile, la Brasov, a devenit zilele acestea unul conditionat. In functie de eventualele "ratiuni suplimentare" pe care Nastase le-ar putea prezenta. Acesta da asigurari ca astfel de ratiuni nu exista. Parte a discursului tinut ieri la intalnirea de inceput de sesiune cu grupurile parlamentare ale partidului, liderul PSD Mircea Geoana a lansat, ce-i drept indirect, posibilitatea retragerii sprijinului politic acordat lui Adrian Nastase pentru sefia Camerei. In urma cu doar noua zile, la Brasov, acelasi Mircea Geoana oferea sustinere totala pentru Nastase la conducerea Camerei Deputatilor. Conditionata atunci de "evolu- tia spetei personale" a lui Adrian Nastase era doar mentinerea functiei de presedinte executiv.

SOLICITARE. "Daca Adrian Nastase ne va confirma astazi, si sunt convins ca o va face, ca nu exista ratiuni suplimentare ca sa ne faca sa ne modificam decizia de sustinere, vom continua sa-l sustinem cu intensitate, asa cum am facut-o cu brio si in precedenta incercare de schimbare a presedintilor Camerelor de catre actuala putere", a precizat Geoana. Solicitarea este considerata ca una normala de catre presedintele social-democratilor, fiind normal ca la inceput de sesiune Adrian Nastase sa fie intrebat "cum vede situatia actuala". Geoana a mai sustinut ca, incepand de azi, parlamentarii PSD trebuie sa fie pregatiti in ce priveste continuarea unui atac "dur si concertat" impotriva "omului Adrian Nastase si a omului politic Adrian Nastase".

NEGARE. Adrian Nastase a dat un prim raspuns la aceasta solicitare inca inainte de inceperea discutiilor: nu exista nici o astfel de "ratiune" care sa il determine sa renunte la sefia Camerei. El a infirmat si anumite informatii aparute in presa care acreditau ideea unor negocieri in PSD pentru retragerea sprijinului politic din partid. La finalul reuniunii pozitia oficiala exprimata de conducerea PSD a fost de sustinere a lui Nastase la sefia Camerei.

LA SCHIMB
Liberalii au renuntat sa abordeze, la reuniunea de la Sinaia, subiectul debarcarii lui Adrian Nastase de la sefia Camerei Deputatilor, desi secretarul general al PNL anuntase ca va propune organizarea unei dezbateri in prima zi a sesiunii parlamentare pe acest subiect. Potrivit unor surse liberale, premierul, Calin Popescu Tariceanu, nu ar fi fost de acord cu organizarea unei astfel de dezbateri, asa incat Motreanu a renuntat la propunere. Aceleasi surse sustin ca Tariceanu incearca de fapt sa obtina bunavointa PSD pentru trecerea prin Parlament a pachetului de legi privind reforma in sanatate, neavand garantia ca toti liberalii vor vota impotriva unei eventuale motiuni de cenzura. (M.I.)

×
Subiecte în articol: politic psd nastase camerei adrian sefia