x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful statului, invitat pe insula lui Culiţă Tărâţă

Şeful statului, invitat pe insula lui Culiţă Tărâţă

de Florentin Coman    |    06 Iun 2009   •   00:00

Preşedintele a participat, ieri, la o serbare câmpenească din Insula Mare a Brăilei şi l-a umplut de laude pe Tărâţă, pentru felul cum arată culturile de pe terenul luat în arendă, pentru care deputatul PSD a fost dat în judecată de Agenţia Domeniilor Statului, pe motiv că nu-şi plăteşte redevenţa.



Preşedintele Traian Băsescu a fost, ieri, invitatul de onoare al deputatului PSD Culiţă Tărâţă, la Ziua Câmpului, o serbare câmpenească organizată în Insula Mare a Brăilei, unde firma lui Tărâţă, "TCE 3 Brazi" Piatra Neamţ, are arendată una dintre cele mai mari suprafeţe agricole compacte din Europa, în suprafaţă de 58.000 de hectare.

Preşedintele a mărturisit că a avut o strângere de inimă când a primit invitaţia, cunoscând criticile din presă la adresa lui Culiţă Tărâţă, însă, după ce s-a interesat despre situaţia reală din Insula Mare, şi-a schimbat părerea. "Când am primit invitaţia, mi-am zis: «Unde mă duc, nu cumva girez cu prezenţa mea ce se întâmplă acolo?».

Acum sunt mândru să girez ceea ce se întâmplă aici", a spus preşedintele, în discursul ţinut în faţa celor 800 de invitaţi ai firmei "TCE 3 Brazi". Traian Băsescu a continuat şirul de laude la adresa amfitrionilor săi, mai ales după ce Lucian Buzdugan, directorul punctului de lucru Brăila al firmei nemţene, a declarat că, de când s-a luat în arendă terenul din IMB, s-au investit acolo 60 milioane de euro.

Ce au uitat să precizeze Buzdugan şi Tărâţă a fost faptul că "TCE 3 Brazi" a fost dată în judecată de Agenţia Domeniilor Statului, în 2006, la trei ani după ce s-a concesionat terenul, pe motiv că nu s-a plătit redevenţa aferentă acestuia. Suma în cauză se ridica la 10 milioane de euro.

În ciuda investiţiilor făcute, Culiţă Tărâţă rămâne încă un personaj controversat la Brăila, din cauza felului agresiv cum a preluat arenda IMB, în legislatura 2000-2004, când a fost deputat PSD. Asta cu atât mai mult cu cât Consiliul Judeţean Brăila a încercat, în repetate rânduri, fără succes, să preia în administrare terenul arabil din IMB.

Tot ieri, cu ocazia vizitei în Insula Mare a Brăilei, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de băncile din România. "Va trebui să găsim soluţii în afara băncilor româneşti, dacă acestea nu se angajează serios în a fi parte a economiei româneşti.

După discuţia cu care am avut-o cu băncile, joi, în mine nu mai au un susţinător, până când nu încep să se mişte, nu reiau creditarea şi nu coboară batjocura din zona dobânzilor, până când nu devin responsabile faţă de piaţa pe care au obţinut miliarde profit în ultimii ani", a declarat Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic tarata