x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorul Daniel Zamfir: “Vătaful de la Finanțe va fi penal”

Senatorul Daniel Zamfir: “Vătaful de la Finanțe va fi penal”

de Ion Alexandru    |    21 Oct 2020   •   09:26
Senatorul Daniel Zamfir: “Vătaful de la Finanțe va fi penal”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, riscă dosar penal după ce a refuzat, încă o dată, să se prezinte la audierile „on-line”, la Comisia Juridică a Senatului. Anunțul a fost făcut, ieri, pe o rețea de socializare, de către senatorul social-democrat Daniel Zamfir, chiar în ziua în care PNL a depus la sediul Biroului Electoral Central lista de candidați pentru alegerile parlamentare, listă pe care se regăsește și ministrul Florin Câțu.

Astfel, Zamfir scrie că „azi, pentru a șasea oară, ministrul Finantelor a refuzat să se prezinte - on line - în fața senatorilor din Comisia Economică. După ce a înglodat România în datorii și nu dă nicio explicație despre ce a făcut cu cele peste 125 de miliarde împrumutate, Cîtu se poartă ca un vătaf. Vătaf infractor. A secretizat pe șest documente importante din minister, tocmai ca să nu se afle public aranjamentele sulfuroase pe care le-a făcut cu banii țării”, arată senatorul.

Daniel Zamfir anunță, pe această cale, că. pentru refuzul repetat de a prezenta informații Parlamentului, PSD îi va face lui Florin Cîțu o plângere penală pentru abuz în serviciu. „Nu o facem de dragul de a o face, o facem pentru a pune capăt unui precedent devastator pentru funcționarea Parlamentului pe viitor: refuzul unui ministru de a se prezenta în fața Parlamentului, știind că nu va fi sancționat în niciun fel”, a conchis senatorul social-democrat.

×
Subiecte în articol: florin citu daniel zamfir