x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Silviu Prigoană, candidatul oficial al PDL la Primăria Capitalei. Vezi ce candidaţi a desemnat PDL pentru Sectoarele 1, 3 şi 6

Silviu Prigoană, candidatul oficial al PDL la Primăria Capitalei. Vezi ce candidaţi a desemnat PDL pentru Sectoarele 1, 3 şi 6

31 Mar 2012   •   09:37
Silviu Prigoană, candidatul oficial al PDL la Primăria Capitalei. Vezi ce candidaţi a desemnat PDL pentru Sectoarele 1, 3 şi 6

UPDATE 15:04 - Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat ca PDL va merge la locale in Capitala cu candidati proprii, iar candidatul pentru Primaria Capitalei este Silviu Prigoana. La Sectorul 1 va candida Teodor Paleologu, la Sectorul 3 - Liviu Negoita, iar la Sectorul 6 - Cristian Poteras. La sectoarele 2, 4 si 5 - acolo unde PDL miza pe candidatii UNPR in contextul in care se pregatea o alianta - democrat-liberalii au demarat analize pentru desemnarea propriilor candidati.

"Silviu Prigoana este candidatul care intruneste cea mai mare sustinere in randul bucurestenilor. Este un om care isi doreste sa candideze, isi doreste sa castige, este onest, este competent, a demonstrat ca poate face ceva in viata, este familist. Are toate datele sa fie votat de bucuresteni primar general", a afirmat Elena Udrea.

Citeste si UNPR: Am decis sa avem candidati proprii la fiecare primarie de sector, la Capitala

Liderul PDL Bucuresti a motivat decizia de a renunta la incheierea unui protocol cu UNPR pentru Bucuresti prin schimbarile recente din cadrul UNPR, anume plecarea lui Cristian Popescu Piedone inapoi la USL.

"In urma modificarilor intervenite in filiala UNPR Bucuresti, am decis ca protocolul PDL-UNPR nu va mai fi semnat, iar alianta pe care urma sa o facem, nu se va mai face. Asta nu inseamna ca nu ramanem parteneri la nivel national. Ramanem parteneri cu UNPR la Bucuresti, avem proiecte la nivelul Capitalei, insa vom candida cu candidati proprii. Orice discutie despre colaborarea cu UNPR, PNTCD, PER urmand sa se faca in zilele urmatoare", a spus Udrea.

Saptamana trecuta, Silviu Prigoana afirma ca nu va candida din partea PDL la Primaria Capitalei si ca lasa loc sau "greilor" partidului.

"Astept greii partidului: domnul Baconschi, prim-vicepresedinte, sa intre in competitia electorala, domnul ministru Paleologu sau eurodeputatul Cristian Preda, oameni grei ai partidului care sunt in structurile de conducere si care trebuie sa demonstreze si lor si populatiei ce pot. Ca asa din clanta sunt foarte tari", declara Silviu Prigoana.

UPDATE 14:38 - PDL a decis, in cadrul Biroului Permanent al organizatiei Bucuresti, ca partidul sa aiba candidati proprii la alegerile locale din Bucuresti. De asemenea, au fost stabiliti candidatii pentru trei sectoare si Primaria Generala, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid.

............................

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, la intrarea in sediul PDL Bucuresti, ca va propune Biroului Permanent al organizatiei ca partidul sa se prezinte in alegerile locale de la Capitala pe liste proprii si cu candidati proprii.

Udrea a declarat ca se prezinta la Biroul Permanent al PDL Bucuresti cu propunerea ca formatiunea "sa mearga pe liste proprii si cu candidati proprii".

Liderii PDL Bucuresti s-au reunit, in aceasta dupa-amiaza, in sedinta Biroului Permanent al organizatiei. Elena Udrea a convocat sedinta, tema discutiilor fiind legata de stabilirea candidatilor pentru alegerile locale din 10 iunie.

La reuniune participa si europarlamentarul Cristian Preda, caruia PDL i-a propus sa candideze la Primaria Sectorului 4. Preda a refuzat oferta, insa a exprimat disponibilitatea de a candida la Primaria Capitalei.

"Am refuzat sa fiu pompier pentru incendiul creat UNPR in Sectorul 4, cu atat mai mult cu cat nu pot sa fiu secundul lui Prigoana, care a cerut excluderea mea din partid", a spus Preda.

Neculai Ontanu: Sunt dificultati in incheierea unui acord cu PDL, in declaratiile liderilor sunt balbaieli


Presedintele UNPR Bucuresti, Neculai Ontanu, a explicat sambata ca, in realizarea unui protocol de colaborare cu PDL, au aparut "dificultati politice" si ca nu se stie daca acesta se va semna.

Ontanu a mentionat ca sunt dificultati politice in realizarea unui protocol de colaborare cu PDL, intrucat este nevoie de respectarea unor conditii importante, printre care revenirea la salariile anterior taierii cu 25% si taxarea averilor foarte mari.

"Foare multi lideri ai PDL nu vor ca sa adopte legea taxarii averilor foarte mari, in declaratii publice pe care le-au facut. Iar taxarea averilor foarte mari ar putea sa rezolve un proiect sustenabil de pensii si salarii pentru oameni. E o dificultate majora, pentru ca lucrurile astea noi le-am discutat. Am cerut in repetate randuri, nu putem sa ne facem ca nu stim despre ce e vorba. Pana in prezent, erau suficiente momente in care legea taxarii averilor foarte mari putea fi promovata in Parlament, iar lucrul acesta l-am cerut in nenumarate randuri. Nu doresc acest lucru si atunci este evident ca si noi avem dificultati in randul electoratului nostru, ca nu putem sustine un anumit gen de politica daca nu se rezolva anumite doleante ale populatiei", a spus Ontanu, la Realitatea Tv.

Intrebat daca se va mai semna totusi acest protocol PDL-UNPR, Ontanu a raspuns: "Nu stim. UNPR este un partid, la Bucuresti, puternic. Suntem deschisi sa negociem cu toata lumea pentru a ajunge...", a Ontanu. "Sunt multe bajbaieli", a mai comentat primarul Sectorului 2.

×