x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Simion, despre comasare: Depunem solicitări la Procuratura Generală

George Simion, despre comasare: Depunem solicitări la Procuratura Generală

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   16:00
George Simion, despre comasare: Depunem solicitări la Procuratura Generală
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul AUR, George Simion, anunță, în contextul în care PSD și PNL discută despre comasarea alegerilor, că va depune solicitări la Procuratura Generală „pentru conspirație la încălcarea Constituției și crearea unui grup infracțional organizat, tăinuire de informații”.

„De o lună de zile nu se mai pune nicio problemă reală aici, în Parlamentul României. Nu vorbim de Planul Național de Cancer, nu vorbim de interzicerea jocurilor de noroc sau măcar a publicității la jocurile de noroc, nu vorbim de salariul minim, de recalcularea pensiilor. O singură preocupare este pe masa de lucru a coaliției, cum să rămână la putere în mod illegal, în mod neconstituțional. Practic, se urmărește menținerea la putere, ilegitim, a unui partid care nu mai are susținere populară. Vorbim aici de un grup infracțional organizat și vom depune solicitări în acest sens la Procuratura Generală, pentru conspirație la încălcarea Constituției și crearea unui grup infracțional organizat, tăinuire de informații”, afirmă George Simion.

El spune că a fost informat „că asupra angajaților de la Autoritatea Electorală Permanentă s-au făcut, ieri (luni -n.r.), presiuni pentru scrierea pe repede înainte a unei formule de încălcare a Constituției”.

„Nu vom îngădui așa ceva, cred că fiecare român înțelege de ce această grabă. Nu avem nicio problemă dacă alegerile se organizează pe 9 iunie pentru că suntem convinși că românii îi vor taxa la vot pe cei din PSD, pe cei care tolerează ca anexa să facă regulile în această țară iar președintele țării să se implice în jocul democratic. Este fără precedent, domnul președinte Klaus Iohannis, după ce a tăcut 9 ani, încearcă acum să salveze partidul. Fac un apel la toate instituțiile statului responsabile cu protejarea ordinii constituționale să ia atitudine și să împiedice această tentativă de lovitură de stat”, încheie Simion.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: simion comasare