x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj BCS - Isarescu, scos de la naftalina

Sondaj BCS - Isarescu, scos de la naftalina

de Gabriela Antoniu    |    Mihaela Suciu    |    26 Ian 2007   •   00:00
Sondaj BCS  -  Isarescu, scos de la naftalina

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, Alianta D.A. ar primi 45,7% din voturile romanilor, urmata de PSD cu 19%, PNG - 12%, PRM si UDMR cu cate 5,6% si PLD 5, 1%, releva un sondaj BCS realizat in perioada 13-19 ianuarie 2007, dat ieri publicitatii. Daca partidele Aliantei ar candida separat, PD ar obtine 56%, fata de PNL cu 36%. 6,5% sunt nehotarati. In ipoteza ca maine Alianta D.A. s-ar destrama, PD ar primi 53% din voturi, iar PNL 33%. In situatia in care partidele ar decide sa participe pe cont propriu la alegerile europarlamentare, PD ar intruni 28% dintre sufragii. PSD ar obtine 19,8%, PNL 17,2%, PNG ar lua 11,5%, iar PRM 7%. 28% se declara nehotarati.

Respondentii il percep pe Traian Basescu drept cel mai european politician roman (18,4%). Urmeaza Mircea Geoana cu 8,5%, Leonard Orban (6,8%) si premierul cu 6,6%. In mod surprinzator, la aceasta intrebare, pe ultimele locuri romanii o vad pe ministrul Integrarii Europene Anca Boagiu, doar 0,2% dintre cei chestionati optand in favoarea ei. La celalalt pol se inscriu liderul PRM - 33,4%, Gigi Becali - 8,2%, Adrian Nastase cu 4,6% si Ion Iliescu - 4,4%.

CREDIBILITATE. Traian Basescu se bucura de incredere multa si foarte multa din partea a 53% dintre respondenti, urmat de, surpriza!, guvernatorul BNR Mugur Isarescu - 49%. Premierul Tariceanu se plaseaza abia pe locul 7 cu 29%. Informatii neoficiale acrediteaza ideea ca plasarea lui Isarescu in sondaj are la baza lansarea lui drept candidatul PSD la viitoarele alegeri prezidentiale. Sondajul mai arata ca 11,4 % dintre intervievati il considera pe Tariceanu drept cel mai stilat si distins politician. La acest capitol, respondetii i-au acordat o nota mica presedintelui, plasandu-l dupa Ion Iliescu. In acelasi timp, Basescu ocupa locul trei la categoria cel mai vulgar politician, cu 5,7%. Liderul topului este insa C.V. Tudor, cu 46%, urmat de Gigi Becali, cu 26,3%. Traian Basescu pierde teren si din cauza deciziei sale de a nu retrage trupele romanesti din Irak: 55% nu vad hotararea cu ochi buni. 31% doresc ca premierul sa ramana in fruntea Guvernului, 35% nu doresc, iar 34% se declara indiferenti. Sondajul are o marja de eroare de +, - 2%.

×
Subiecte în articol: politic