x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Șoșoacă riscă să fie exclusă de la ședințele plenului

Șoșoacă riscă să fie exclusă de la ședințele plenului

17 Dec 2021   •   10:36
Șoșoacă riscă să fie exclusă de la ședințele plenului
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatoarea antivaccinistă Diana Șoșoacă riscă să fie exclusă de la unele ședințe ale Parlamentului și chiar sancționată pecuniar, declară liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. Asta dacă regulamentul va fi modificat, lucru avut în vedere, după cum precizează parlamentarul liberal.

„În plan parlamentar, intenționăm modificarea regulamentului Senatului, care nu a avut în vedere asemenea derapaje. Senatul a fost format din oameni serioși, cu bunele și relele lor, nu au ajuns la asemenea derapaje, sens în care am constatat și noi că regulamentul Senatului era ineficient față de o asemenea abordare, cum e cea a doamnei Șoșoacă”, spune la RFI Daniel Fenechiu.

El spune că regulamentul Senatului va fi modificat „în sensul stabilirii unor noi abateri disciplinare și înăspririi sancțiunilor de natură parlamentară”.

„Poate risca să fie exclusă de la ședințele fizice ale plenului, de la diverse lucrări ale Senatului, poate ajunge până la sancțiuni pecuniare. Deci există o discuție în momentul de față, pentru instituirea unor măsuri sancționatorii pentru cei care nu respectă regulile bunului simț și regulile normalității”, conchide Fenechiu.

Diana Șoșoacă a fost implicată în numeroase scandaluri de când a devenit senatoare: a mers fără mască în Parlament, a împiedicat vaccinarea la un centru din Iași și este acuzată că a sechestrat o jurnalistă italiană în biroul ei.​

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Diana Șoșoacă