x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şova: "Mulţumim tuturor românilor pentru prezenţa la vot”. Record de participare la ora 10

Şova: "Mulţumim tuturor românilor pentru prezenţa la vot”. Record de participare la ora 10

de Mediafax    |    29 Iul 2012   •   10:47
Şova: "Mulţumim tuturor românilor pentru prezenţa la vot”. Record de participare la ora 10

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, duminica, la sediul USL, ca din datele oferite de BEC, pana la ora 10.00, este cea mai mare prezenta la vot inregistrata in ultimii 10 ani, el aratand ca, la finalul scrutinului, dupa ce se va pronunta poporul, toata lumea va tacea.

"Multumim tuturor romanilor pentru prezenta la vot. Conform datelor prezentate de Biroul Electoral Central, la ora 10.00, s-a inregistrat cea mai mare prezenta la vot din ultimii 10 ani, incepand cu 2004, la toate scrutinurile si referendumurile", a spus Sova.
El a adaugat ca si numaratoarea paralela al USL confirma datele BEC.

"Astazi, la urne, vorbesc romanii si stim cu totii foarte bine ca, dupa ce se pronunta poporul, toata lumea tace. Suntem convinsi ca romanii vor veni la vot si isi vor exprima optiunea, asa cum doresc ei, si la sfarsitul zilei de vot vom avea un rezultat care ne va spune in ce directie merge Romania", a mai declarat Sova.

Dan Sova a afirmat ca atmosfera la refrendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu este "foarte buna", la fel ca si "gradul de constientizare, din partea populatiei, privind acest scrutin".

"O prezenta la vot masiva este asteptata de toti cei care au vorbit de referendum pana acum, inclusiv de catre Uniunea Europeana. Este un exercitiu democratic si este foarte bine ca romanii inteleg sa faca exact ceea ce trebuie sa faca cetatenii care vor sa isi exprime opinia", a mai declarat reprezentantul PSD.

Dan Sova a mai aratat ca spera ca atmosfera si angajamentul romanilor sa ramana acelasi pana la ora 23.00, astfel incat sa se inregistreze un cvorum de prezenta pentru ca referedumul sa fie validat.

×