x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR a cerut conducerii Senatului să renunțe la procedura de urgență în cazul legilor Educației

USR a cerut conducerii Senatului să renunțe la procedura de urgență în cazul legilor Educației

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   23:45
USR a cerut conducerii Senatului să renunțe la procedura de urgență în cazul legilor Educației

USR a cerut joi Biroului Permanent al Senatului să revină asupra deciziei de a trece modificările la legile Educației prin procedură de urgență: „O adoptare grăbită a unor proiecte de o asemenea complexitate ar aduce grave deservicii Educației din România”.

„În Biroul Permanent de la Senat, în doar patru minute, PSD și PNL au stabilit că duminică, 14 mai, peste trei zile, ar trebui să se trimită toate amendamentele de la partide și că, până luni, comisiile avizatoare trebuie să încheie misiunea, deși ele de obicei se întrunesc marți și miercuri. Nu se face așa ceva! Cu toată rotativa și negocierile PSD-PNL! Vor să îndese totul - dezbateri, rapoarte, vot - în doar câteva zile, ca să nu se încurce la împărțirea ciolanului la măreața rotativă”, a declarat senatorul USR Ștefan Pălărie.

În adresa înregistrată joi la Biroul Permanent, USR a propus ca termenul pentru adoptarea avizelor să fie 24 mai 2023 și termenul pentru adoptarea raportului 15 iunie 2023.

„Parlamentarii coaliției au tranșat soarta educației în doar patru minute. Este încă o dovadă clară a prețului pe care guvernanții îl pun pe educație. Deși avem nevoie de reformă ca de aer, ratăm o oportunitate rară să îmbunătățim semnificativ ce și cum învață elevii din România”, spune Silvia Dinică, senator USR.

(sursa: Mediafax)

 

×