x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zile

Stirile zile

08 Noi 2005   •   00:00

Replica - Stolo, trimis de Orban in Europa

"Sa se duca in Marea Britanie sa unifice Partidul Conservator cu Partidul Liberal-Democrat, sa se duca in Germania, sa unifice Partidul Liberal-Democrat cu Uniunea Crestin-Democrata, si daca va unifica si in Parlamentul European PPE cu liberalii, atunci inseamna ca si fuziunea PNL-PD va fi oportuna", i-a transmis ieri liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, lui Theodor Stolojan. Consilierul prezidential a declarat ca Alianta a facut doua greseli cu impact strategic: nu a fost realizata fuziunea PNL-PD si nu au fost declansate alegerile anticipate.

Regrete in UDMR - "PSD, mult mai de incredere"

Senatorul UDMR Puskas Balint apreciaza ca va fi greu ca proiectul legii minoritatilor sa fie adoptat in Camera din cauza modului in care functioneaza Coalitia, si propune conducerii centrale a Uniunii ca votarea schimbarii presedintilor celor doua Camere sa fie conditionata de adoptarea acestei legi. "PSD a fost mult mai de incredere decat actuala Coalitie. Daca cu PSD ne-am inteles asupra unei legi sau asupra unei alte probleme, ei s-au tinut de cuvant", a afirmat Puskas.

Telefon la Botos - Premierul face o declaratie politica

Premierul Tariceanu va face astazi, in Camera Deputatilor, o declaratie politica privind convorbirea telefonica avuta cu procurorul general Ilie Botos, a anuntat ieri liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu. El a precizat ca premierul, care este si deputat, va face aceasta declaratie in cadrul programului de declaratii politice din Camera Deputatilor. Intrebat daca a fost anuntat de Tariceanu, Crin Antonescu a spus ca "ii ghiceste gandurile" premierului. (Carmen Vintila)

Masa rotunda - Numirile politice in democratie

Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate si Jurnalul National organizeaza astazi, la Casa Capsa din Bucuresti, Salonul Albastru, de la ora 11, masa rotunda cu tema "Numirile politice intr-o tara democratica, intre normalitate si abuz". Participantii isi propun cu acest prilej sa raspunda la intrebarea: Putem sa identificam posturile cheie din Administratia centrala si locala pentru care este justificat sa se faca numiri pe criterii politice? Moderatorii mesei rotunde vor fi Victor Babiuc, presedinte Camera de Comert si Industrie a Romaniei, si Vartan Arachelian, analist.

×
Subiecte în articol: politic