x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

18 Feb 2006   •   00:00

Socialisti europeni - Vizita de urgenta

Grupul socialist din Parlamentul European a decis trimiterea in Romania, la 17 martie, a unei misiuni de urgenta formata din prim-vicepresedintii Hanes Svoboda si Jan Marinus Wiersma, care vor verifica conformitatea legislatiei anticoruptie cu standardele europene, precum si situatia din PSD. Deputatul social-democrat Adrian Severin a declarat ieri ca, in privinta PSD, cei doi lideri europeni vor sa vada in ce masura partidul este in situatia de a-si curata propriile randuri de cei care au comis ilegalitati.

Alesi locali - Independentii sa ramana pe post

Alesii locali care isi anunta independenta fata de partidul pe listele carora au candidat ar putea sa nu-si piarda postul, pentru ca aceasta situatie nu a fost prevazuta in textul legii privind stoparea migratiei politice, a declarat ieri deputatul PNL de Suceava Romica Andreica. "In cazul in care un ales local isi anunta independenta este posibil ca el sa nu fie inlocuit si din functie", a spus Andreica, precizand ca aceasta situatie ar trebui prevazuta in lege.

Demers - Macovei, in vizorul PSD

Deputatul social-democrat Victor Ponta a anuntat ieri ca PSD va cere demisia ministrului Justitiei, Monica Macovei, demersul urmand sa fie facut oficial saptamana viitoare. Ponta a precizat ca Macovei trebuie sa demisioneze pentru felul in care a folosit justitia in atacuri impotriva partidelor politice, dar si pentru ca a sfidat Parlamentul atunci cand a fost invitata la audieri. "Credem ca locul dumneaei este la o organizatie nonguvernamentala, de unde sa il poata proteja in continuare pe Gregorian Bivolaru", a spus deputatul.

Regret pedist - Vot fortat antiprivilegii

Deputatul PD de Covasna Petre Strachinaru a declarat ieri ca a votat impotriva acordarii pensiei pentru parlamentari, prevazuta in Statutul parlamentarilor, dar sustine ideea. "Am votat impotriva acordarii acestei pensii, conform pozitiei PD, dar sunt de acord cu aceasta. La varsta mea, am avut tot interesul sa primesc pensie, pentru ca, dupa patru ani de mandat, o sa revin la o pensie de om de cultura, care nu ma incanta", a explicat Petre Strachinaru, precizand ca "daca se doresc parlamentari sarantoci, ne intoarcem la perioada comunismului".
×
Subiecte în articol: politic