x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

17 Feb 2006   •   00:00

Guvern - Numiri de noi prefecti

Guvernul a aprobat ieri numiri in functii de prefecti pentru judetele Ilfov si Dambovita, precum si de subprefecti pentru judetul Gorj si municipiul Bucuresti, dupa ce persoanele in cauza au promovat examenul de atestare pe post, conform noii legislatii. In functia de prefect al judetului Ilfov a fost numit Nicolae Jecu, iar Aurelian Popa la Dambovita. Constantin Dumitrescu si Costel Simion au fost numiti in functiile publice de subprefect al judetului Gorj, respectiv al municipiului Bucuresti.

Tinutul Secuiesc - Olli Rehn refuza CNS

Comisarul european pentru extindere Olli Rehn nu va onora invitatia CNS de a vizita Tinutul Secuiesc, din cauza programului incarcat. Informatia a fost furnizata ieri de presedintele CNS, Csapo Jozsef, citat de Mediafax, care mai sustine ca oficialul european ar fi dat insa asigurari ca problema minoritatii maghiare din Romania se afla pe un loc principal pe ordinea de zi a Comisiei Europene. De altfel, CNS i-a solicitat de mai multe ori comisarului european ca infiintarea Tinutului Secuiesc sa devina conditie de aderare a Romaniei la UE. (Aniela Nine)

Premiera - Proiect PSD lansat la Timis

Reprezentantii "Grupului de la Cluj" al PSD, impreuna cu presedintele partidului, Mircea Geoana, vor lansa, in premiera, la sfarsitul acestei saptamani, in judetul Timis, unul din programele partidului. "Programul este o cercetare sociologica vizand calitatea vietii urbane", a declarat Viorel Bota, seful biroului de presa al PSD Timis. Coordonatorul acestui program este Vasile Dancu, fostul ministrul al Informatiilor Publice. (D.P.)

Democrati - Fara evaluarea ministrilor

Colegiul Director al PD se va reuni astazi, una dintre temele aflate pe ordinea de zi a sedintei fiind pozitia filialelor partidului fata de fuziunea cu PNL, insa nu si evaluarea ministrilor democrati. Liderul PD, Emil Boc, a declarat ca temele sedintei Colegiului director al partidului vizeaza pozitia filialelor PD fata de fuziunea cu PNL, mandatul delegatiei care va participa la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu si optimizarea modului de absorbtie a fondurilor europene. El a precizat ca, din cauza agendei incarcate, nu se va face evaluarea ministrilor democrati, asa cum fusese anuntat inca de la sfarsitul anului trecut.

Minoritati - Sugestii de la Borrell


Presedintele Parlamentului European, Josep Borrell Fontelles, i-a transmis presedintelui PIN, Cozmin Gusa, ca o lege precum statutul minoritatilor nationale "ar putea sa fie adoptata intr-un stat care vrea sa devina membru al UE cu conditia ca aceasta sa fie in concordanta cu Constitutia statului respectiv si cu normele europene in materie", se arata intr-un comunicat de presa al PIN. Josep Borrell a mai aratat ca Parlamentul European acorda o importanta deosebita drepturilor minoritatilor. (Dana Piciu)

Sondaj BCS - Alianta - 46%, PSD - 23,4%


Un sondaj de opinie dat ieri publicitatii de BCS arata ca Alianta PNL-PD ar obtine 46% din voturile electoratului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, urmata de PSD cu 23,4% si PRM cu 12,5%. UDMR ar fi votata de 6,4% din electorat, iar PNG ar obtine 5,1%. Restul partidelor ar obtine sub pragul electoral. La intrebarea adresata doar alegatorilor Aliantei D.A., cu cine ar vota daca PNL si PD ar hotari sa participe pe liste separate, PD ar obtine 46%, iar PNL - 36% din voturi. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic