x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

09 Feb 2006   •   00:00

9 februarie 2006

Legile sanatatii - Asumarea, la 13 februarie


Guvernul isi va asuma saptamana viitoare, luni, raspunderea pe pachetul de legi privind reforma din domeniul Sanatatii. Birourile permanente ale celor doua Camere au stabilit ieri calendarul privind procedurile parlamentare in acest sens. Daca opozitia va depune o motiune de cenzura, PSD anuntand de altfel acest lucru, ea va fi prezentata joi, 16 februarie, si va fi supusa dezbaterii plenului celor doua Camere la 21 februarie. (Carmen Vintila)

Camera - Trei deputati intra in grupul PD


Trei deputati independenti, respectiv Danut Liga, Dan Grigore si Bogdan Cantaragiu, au informat ieri conducerea Camerei ca au decis ca din aceasta luna sa isi desfasoare activitatea in cadrul grupului PD. Astfel, democratii vor avea in plus trei voturi, la adoptarea legilor, pe langa cele 43 pe care le aveau pana acum. Deputatii independenti Cantaragiu si Grigore au parasit grupul PRM in vara anului trecut, iar Danut Liga, in luna mai a aceluiasi an. (Carmen Vintila)

Dezbateri - Modificari la Legea sigurantei


Senatorul PNL Norica Nicolai, vicepresedinte al Comisiei de aparare, a afirmat ieri ca se vor initia discutii cu toate grupurile politice in vederea modificarii Legii 51/1991 privind siguranta nationala, in paralel cu reexaminarea unei alte legi din domeniu, legea privind regimul informatiilor clasificate. Norica Nicolai a explicat ca "in actualul context geopolitic, Legea 51/1991 nu prea mai are relevanta in materie de securitate". (Aniela Nine)

Radio-tv - Proiect depus a treia oara


Deputatii Aliantei Raluca Turcan si Valentin Iliescu au depus pentru a treia oara la Camera Deputatilor proiectul de modificare a legii privind organizarea si functionarea radioului si televiziunii publice. Proiectul prevede ca membrii consiliilor de administratie sa fie alesi doar dintre economisti, juristi sau oameni de presa, iar numarul celor propusi de partide sa se reduca de la 8 la 7. Functia de presedinte al CA va fi separata de cea de director general, care isi va prelua postul dupa un concurs de proiecte. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic