x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

09 Ian 2006   •   00:00

Guvern - Sedinta pe anticoruptie


Sefii institutiilor cu atributii in implementarea politicilor anticoruptie sunt convocati astazi la Palatul Victoria de premierul Tariceanu pentru a evalua indeplinirea obiectivelor legate de integrarea europeana si pentru a stabili directiile prioritare in combaterea coruptiei. La sedinta extraordinara sunt invitati ministrii Monica Macovei, Vasile Blaga, Sebastian Vladescu, Anca Boagiu, Mihai Hardau, Cristian David, Mihai Voicu, dar si directorul SRI, Radu Timofte, seful Parchetului General, Ilie Botos, procurorul-sef al DNA, Daniel Morar. (Aniela Nine)

Avere - Copos, cel mai bogat ministru


Gheorghe Copos ramane cel mai bogat membru al Cabinetului Tariceanu, averea demnitarului crescand din luna mai a anului trecut cu 40-45 milioane de euro, daca nu sunt luate in calcul si cele 23,8 milioane de euro pe care o firma controlata de omul de afaceri le-a incasat din vanzarea actiunilor detinute la compania de telefonie mobila MobiFon. Averea lui Copos se concentreaza in zona participatiilor pe care le are la mai multe firme, valoarea la zi a actiunilor fiind evaluata 243,3 milioane de euro, potrivit declaratiei de avere din 30 decembrie 2005.

2006 - Principele Radu ramane emisar


Principele Radu de Hohenzollern-Veringen va continua sa fie in acest an reprezentantul special al Guvernului pe teme de integrare, Executivul alocand printr-o decizie adoptata in ultima sedinta 350.000 RON pentru continuarea proiectului. Finantarea proiectului se asigura prin suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe si diminuarea corespunzatoare a bugetului Secretariatului General al Guvernului. (Aniela Nine)

Acuzatii - PSD cere demisia Guvernului


PSD cere demisia Guvernului pentru "neprofesionalismul" si "lipsa de viziune" in gestionarea problemei energetice. "Solicitam expres demisia Executivului, reluarea activitatii guvernamentale cu un nou Executiv, pe un nou program guvernamental si restabilirea prioritatilor guvernamentale", a declarat ieri deputatul Iulian Iancu, aratand totodata ca ministrul Economiei, Codrut Seres, va fi chemat sa dea explicatii la Comisia parlamentara de industrii.

×
Subiecte în articol: politic