x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

16 Dec 2005   •   00:00

Legea Voiculescu - Averile ilegale, in atentia UE

Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, s-a intalnit miercuri seara cu seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, si i-a prezentat initiativa sa legislativa privind controlul averilor ce nu pot fi justificate din veniturile legale. Liderul PC a atras atentia asupra faptului ca, desi proiectul legislativ este depus la Senat de mai bine de jumatate de an, pana acum nu a fost dezbatut, si asta in conditiile in care Romania are mari probleme in procesul de aderare, tocmai la capitolul luptei impotriva coruptiei. (Dana Piciu)

Minoritati - Impas in Coalitie

Coalitia nu a ajuns, nici ieri, la un acord privind proiectul legii statutului minoritatilor nationale. "Avem in continuare o problema pe care nu o putem depasi, legata de Consiliul National al Autonomiei Culturale, a carui utilitate PD nu o vede", a declarat deputatul PD Cristian Radulescu. Pe de alta parte, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca adoptarea raportului Pierre Moscovici in Parlamentul European ar putea contribui la accelerarea discutiilor legate de statut, pentru ca "vorbeste explicit despre necesitatea autonomiei culturale".

Tariceanu - "A fost mai bine fara anticipate"

Calculele efectuate pe baza sondajelor de opinie arata ca situatia in Parlament nu s-ar fi schimbat fundamental in cazul alegerilor anticipate, a afirmat miercuri premierul Calin Popescu Tariceanu, intr-o emisiune a postului Antena 3, precizand ca decizia sa de a nu declansa alegerile a fost corecta. "Am fi avut dovada clara ca agenda politica este cu totul alta fata de agenda populatiei si am fi fost sanctionati. Nu cred ca s-a ratat nici un moment propice pentru alegeri, nici din punct de vedere politic, nici fata de cetateni", a spus Tariceanu.

PIN - Iliescu s-a facut cu o "Secera"

Partidul Initiativa Nationala va acorda anual premiile "Secera si ciocanul" persoanelor care "au avut un rol important in lovitura de stat din decembrie 1989". Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, i-a anuntat ieri pe primii doi laureati: Ion Iliescu si Laszlo Tokes, "fiind de notorietate faptul ca rolul serviciilor secrete maghiare si sovietice, precum si al persoanelor apropiate de acestea a fost unul determinant in influentarea si organizarea loviturii de stat". (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic