x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

14 Dec 2005   •   00:00

Minoritati - PC pune conditii la vot

Deputatii conservatori nu vor vota statutul minoritatilor daca propunerea lor legislativa privind drepturile romanilor din judetele in care sunt minoritari nu va fi adoptata inainte de Parlament. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a aratat ca cei doi reprezentanti ai PC si UDMR, care trebuia sa se ocupe de solutionarea cererii conservatorilor, nu au ajuns la nici un rezultat. Ciuca a mai spus ca PC "nu are nimic" cu minoritatile ca si reprezentantii Aliantei D.A. au facut deja o serie de amendamente la statut. (Dana Piciu)

Catre CNSAS - Dosare de la Armata si Interne

Presedintele Basescu a participat ieri la inaugurarea Arhivelor CNSAS din Popesti Leordeni, unde a anuntat ca transferul celor 1,5 milioane de dosare de la SRI catre CNSAS va fi urmat de dosarele de la politia politica si de la alte servicii. "La CSAT-ul din ianuarie vom stabili ca si serviciul Armatei si cel al Internelor si tot ce mai poate exista legat de politia politica sa predea dosarele", a precizat presedintele. "Cu certitudine, oamenii care au facut politie politica, indiferent ca au fost civili sau salariati ai fostei Securitati, trebuie sa aiba dosarele aici, si nu in alta parte. Va pot da in scris ca nu se pune stampila de siguranta nationala pe dl Ristea Priboi ", a conchis Basescu. (O.S.)

Codul Penal - Calomnia a fost eliminata

Senatorii din Comisia juridica au decis ieri sa elimine din Codul Penal infractiunea de calomnie, finalizand astfel dezbaterile la proiectul de lege propus de Ministerul Justitiei. Senatorii au mentinut in Codul Penal, in pofida propunerii Ministerului Justitiei, pedeapsa cu inchisoarea pentru comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, daca prin aceasta se pune in pericol siguranta nationala.

Verificari la PSD - Mungiu, cu plangere la Politie

Sectia 2 de Politie a cerut datele privind starea civila a membrilor Biroului de Presa al PSD in urma unei plangeri facute de Alina Mungiu Pippidi, informeaza surse din Politie citate de Mediafax. Pippidi a cerut Politiei sa faca verificari pentru identificarea persoanei de la Biroul de Presa al PSD, care a redactat si dat publicitatii doua comunicate de presa, in zilele de 29 si 30 septembrie. Pippidi acuza autorul celor doua comunicate de insulta si calomnie la adresa sa.

Alianta - Comisie pe legile lui Stroe

Modificarile pe care liberalul Radu Stroe vrea sa le aduca CNI si schemei serviciilor secrete se lovesc de zidul PD. Democratii au cerut socoteala PNL in sedinta Aliantei de luni seara, cand s-a decis constituirea unei comisii comune PNL-PD, care sa elaboreze un set comun de propuneri pe care sa le inainteze Aliantei. Radu Stroe va face echipa cu deputatul Titu Gheorghioff, membru al Comisiei de aparare, contra pedistilor Romeo Raicu si Mihai Stanisoara, sefii comisiilor de control al SIE, respectiv aparare din Camera Deputatilor. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: politic