x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

13 Dec 2005   •   00:00

Campanie - Imagine mai buna pentru alesi


Conducerea Camerei Deputatilor a luat ieri in calcul demararea unei campanii de crestere a credibilitatii Parlamentului. Ideea i-a apartinut chiar presedintelui, Adrian Nastase, care a anuntat ca startul acestei campanii va fi dat la 1 februarie, si va include chiar si dezbateri intr-un mini studio, ce va asigura preluarea acestora prin intermediul satelitului sau a firmelor de cablu.De asemenea, va fi realizat un program special pentru elevii care doresc sa vina si sa discute cu alesii. (Carmen Vintila)

Tariceanu - Afirmatii cu caracter de barfa

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri ca afirmatiile deputatului Cristian Boureanu privind ipoteticele negocieri secrete dintre PNL si PSD au caracterul unor barfe politice si i-a cerut din nou acestuia sa prezinte dovezi. Liderul PNL a adaugat ca, in masura in care declaratiile lui Boureanu vor reprezenta in continuare incalcari ale statutului, acesta va mai avea "un singur pas" de facut. Tariceanu a mai spus ca a intrat in posesia stenogramelor PSD "in momentul in care le-a avut toata lumea".

Guvernare - Aniversare fara Basescu

Alianta PNL-PD va organiza duminica, la Palatul Parlamentului, o manifestare la care vor participa liberali si democrati din toata tara pentru sarbatorirea unui an de guvernare. Purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a precizat ca la manifestare vor fi prezenti ministrii si secretarii de stat PNL si PD, "pentru a da un raport asupra unui an de guvernare". Intrebat daca presedintele Basescu a fost invitat, Nicolaescu a raspuns: "Nu ne-am gandit. Nu am decis sa-l invitam. Am considerat ca este necesar sa discutam de guvernare si guvernarea inseamna Guvern".

Propunere - Sedinta comuna pentru Revolutie


Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ieri sa propuna Senatului ca la inceputul sedintei comune, care va avea loc pe 20 decembrie, sa fie alocat un interval de timp evocarii Revo-lutiei din 1989, asa cum a fost in fiecare an. Desi pe ordinea de zi a sedintei alesilor sunt foarte multe puncte, presedintele Camerei, Adrian Nastase a precizat ca "ar fi extrem de util" sa fie gasit loc si pentru consemnarea evenimentelor care au avut loc acum 16 ani. (Carmen Vintila)

Adoptare - O lege noua pentru prefecti


Ministrul Vasile Blaga anuntat ieri ca legea prefectului va fi adoptata in sedinta de maine a Guvernului, iar cele patru acte normative care reglementeaza administratia publica locala vor fi dezbatute in Parlament in procedura de urgenta in februarie 2006. El a mai anuntat ca a fost finalizat si proiectul de lege al politiilor locale potrivit caruia, cadre din politia municipala vor fi detasate catre primarii pentru a se ocupa de asigurarea ordinii publice si de circulatie.

PSD - Biroul de Presa, actele la control!


Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a semnalat ieri ca PSD a primit o adresa de la Sectia 2 de Politie in care i se cere sa se comunice componenta si datele de stare civila ale membrilor Biroului de presa din cadrul PSD. Pentru ca adresa nu contine explicatii suplimentare, Diaconescu a precizat ca va cere lamuriri ministrului de Interne, Vasile Blaga "pentru a sti daca acestuia i se pare ca o astfel de situatia intra in zona de legalitate si normalitate in functionarea unui stat de drept". (L.D.)
×
Subiecte în articol: politic