x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

25 Noi 2005   •   00:00

Guvern - Aeroporturile, lasate fara paza

Guvernul a adoptat ieri o hotarare conform careia o serie de institutii nu va mai beneficia de paza cu efective de jandarmi pe motiv ca acestea au instalatii moderne de supraveghere. Intre aceste institutii se numara aeroporturile "Henri Coanda", "Aurel Vlaicu", "Mihail Kogalniceanu" din Constanta si "Traian Vuia" din Timisoara, dar si Academia Romana si Biblioteca Academiei Romane, 11 sucursale judetene ale BNR, sediul Autoritatii Nationale de Control, Institutul National de Statistica, Regia Autonoma Imprimeria Nationala si SNP Petrom - sucursala Petrobrazi. (Aniela Nine)

Semnal - Probleme la raportul de tara

"Daca nu rezolvam problema cu Statutul minoritatilor pana la sfarsitul lunii februarie, vom avea probleme in aprilie, anul viitor", a spus ieri senatorul PNL euroobservator Mircea Cosea, referindu-se la Raportul de tara. Potrivit acestuia, in Parlamentul European, politicieni din diverse tari au ridicat aceasta problema. Cosea a mai spus ca euroobservatorii romani sunt intrebati cand va fi adoptat Statutul minoritatilor, care la Bruxelles este considerat "o problema vitala".

Pasapoarte - Tariceanu a cerut licitatie

Contractul privind tiparirea pasapoartelor biometrice va fi acordat prin licitatie deschisa, a decis ieri Guvernul, modificand astfel memorandumul aprobat in aprilie 2005 prin care se "aproba de principiu" ca RAAPPS sa poata negocia cu o singura sursa, firma germana Bundesdrukerei. Decizia a fost luata la solicitarea premierului Tariceanu. (Aniela Nine)

PNL - Grija pentru gainile la rotisor

Liberalul Mircea Cosea a declarat ieri ca una dintre directivele la care Romania trebuie sa conformeze dupa integrarea in UE este aceea a "bunastarii animalelor de crescatorie", respectiv a gainii de pus la rotisor. "Aceasta gaina, un produs artificial, este un animal cu viata foarte chinuita. Neputand regla centrul foamei, mananca in permanenta si moare pe la opt-noua luni. Este ideala pentru crescatorii, deoarece la sase saptamani are greutatea optima pentru taiere", a spus Cosea.

Senat - Sefii CJ raman in functii


Proiectul de lege al deputatului PD Ioan Oltean, prin care sefii consiliilor judetene ar fi putut fi schimbati inainte de terminarea mandatului cu votul a doar jumatate plus unu din numarul consilierilor, a fost respins ieri de Senat. Proiectul a primit doar 16 voturi pentru, 35 impotriva si 15 abtineri, asta dupa ce senatorul PD Radu Berceanu (foto) a cerut scoaterea lui de pe ordinea de zi pentru ca prevederea este inclusa in pachetul de legi privind administratia publica, elaborat de Ministerul de Interne, cu singura diferenta ca va putea fi aplicata abia din 2008. (Monica Iordache)
×
Subiecte în articol: politic