x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

23 Noi 2005   •   00:00

Aniversare - Traian Basescu, in Georgia

Presedintele Traian Basescu va face astazi o vizita in Georgia, la invitatia omologului sau georgian, Mihail Saakasvili, urmand sa participe la Tbilisi la aniversarea a doi ani de la Revolutia Trandafirilor. Seful statului va participa la sesiunea dedicata presedintilor din cadrul Forumului intitulat "Noul val de eliberare al Europei: Democratie si Transformare", unde va tine un discurs. La aceasta reuniune vor participa presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, si presedintele Estoniei, Arnold Ruutel.

Mures - Disputa pe mersul Aliantei

Presedintele interimar al PD Mures, Dorin Florea, a declarat, luni seara, ca Alianta D.A. va functiona in judet doar daca va avea ritmul cu care ii place lui sa mearga in administratie. "Eu zic ca Alianta va functiona indiferent de ce zice Dorin Florea, in baza protocolului national. Cred ca, fiind la inceput, nu a avut timp suficient sa citeasca protocolul", i-a raspuns liderul PNL Mures, Eugen Nicolaescu.

Bruxelles - PPE, ingrijorat de anticipate

Vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde a atras luni atentia conducerii PD in legatura cu semnalele de ingrijorare pe care le-a primit la Bruxelles de la membrii Partidului Popular European in legatura cu situatia din Romania. Frunzaverde a fost intrebat daca se fac sau nu anticipate si cat de stabila este Coalitia, exprimandu-se totodata si opinii sceptice in legatura cu intrarea Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007. "S-a pus transant problema, ca intr-o familie europeana. Eu i-am asigurat ca nu se fac anticipate, ca functioneaza Coalitia si ca prioritatea noastra este recuperarea intarzierilor in procesul de aderare", ne-a declarat ieri Frunzaverde. (O.S.)

Inscriere - Batalie pe maghiari

Conducerea UDMR a facut ieri apel catre membrii Uniunii sa nu semneze lista pentru sustinerea inregistrarii Partidului Civic Maghiar, sustinand ca maghiarii sunt indusi in eroare", deoarece nu se strang doar semnaturi de sustinere, ci semnatarii se angajeaza ca devin si membri de partid. De cealalta parte insa conducerea UCM respinge acuzatiile UDMR, afirmand ca cei care sustin prin semnatura infiintarea si inregistrarea Partidului Civic Maghiar nu devin automat membri ai acestuia.

PNL Bucuresti - "Da" Aliantei insa candidat propriu


51,11% dintre delegatii la Conferinta PNL Bucuresti, care au raspuns la intrebarile unui chestionar distribuit participantilor la intrunire, sunt favorabili prezentei in continuare a liberalilor in Alianta D.A., in timp ce ideea unui candidat al PNL la Presedintie este considerata de 81,28% ca fiind una buna si de 34,26% foarte buna, informeaza Mediafax. Ca posibil candidat la presedintie, 66,09% din totalul respondentilor il vad pe Tariceanu, iar 27,5% opteaza pentru Ludovic Orban. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic