x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

10 Noi 2005   •   00:00

Regulamente - Deznodamant amanat

Ieri, Curtea Constitutionala a luat in dezbatere si sesizarile parlamentarilor PSD si PRM privind noile regulamente ale Camerei Deputatilor si Senatului. Curtea Constitutionala a intrerupt insa dezbaterile pe care le va continua, saptamana viitoare, la 14 noiembrie. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a precizat ieri ca sesizarea depusa de PSD cuprinde suficiente "argumente temeinice" pentru a fi acceptata. (Carmen Vintila)

Unicameral - Consultari la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu va relua astazi seria consultarilor initiate pe tema reformarii clasei politice si a Parlamentului, cu accent pe trecerea de la Legislativul bicameral la cel unicameral. Parteneri de discutii vor fi, de aceasta data, reprezentanti ai societatii civile, respectiv ai Societatii Academice din Romania, ai APADOR-CH, Pro Democratia, ai Institutului pentru Politici Publice si ai Centrului de Resurse Juridice, profesori de Drept constitutional, Drept comparat si Drept international.

Minoritati - Statutul va fi modificat

Proiectul de statut al minoritatilor va mai suferi cateva modificari inainte de a fi prezentat spre dezbatere deputatilor, in sensul preluarii unora dintre observatiile pe care Comisia de la Venetia le-a facut. Liderul UDMR, Marko Bela, a explicat ieri ca au fost deja elaborate o serie de propuneri care tin cont de recomandarile forului european si ca aceste propuneri au fost deja trimise colegilor de coalitie. Bela a tinut insa sa precizeze ca aceste modificari nu schimba esenta legii, asa cum a fost ea adoptata de Guvern. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic