x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

07 Sep 2005   •   00:00

Mircea Geoana - Propunere antimigratie

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca la Comitetul Executiv National al partidului va fi promovata o propunere menita sa combata migratia alesilor din PSD, el subliniind ca "acei care pleaca de pe corabia PSD in aceasta perioada pleaca pentru totdeauna". "Sa nu-si faca cineva iluzia ca pleaca acum din partid, ciuguleste din palma liberalilor sau a PD-istilor si peste doi-trei ani, cand vine PSD la guvernare, vine si spune: «Stiti, a fost greu, ne-au amenintat, am gresit» si isi pun tarana in cap", a avertizat el. (Aniela Nine)

Incident Tariceanu - angajat SPP

In timpul unei conferinte privind strategia nationala pentru export, la care a participat ieri, premierul Tariceanu a dat afara din sala un angajat al SPP, iritat de faptul ca telefonul mobil al acestuia incepuse sa sune in timpul discursului sau. "Domnule, am o rugaminte: va rog sa iesiti din sala cu telefon cu tot", i s-a adresat Tariceanu angajatului SPP. Purtatorul de cuvant al SPP, colonelul Constantin Dobre, a calificat incidentul drept "unul nefericit" si a precizat ca angajatilor li se cere inaintea tuturor misiunilor sa-si inchida telefoanele mobile pe durata acestora. (Aniela Nine)

Prahova - Demisia, motiv de negociere

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, care a demisionat din PNL in luna august, a declarat ieri ca se va inscrie in PD pentru ca el si colegii sai "s-au saturat de incertitudine". Desi protocolul Aliantei PNL-PD interzice trecerile de la un partid la altul, liberalii sunt dispusi sa il cedeze democratilor pe presedintele CJ, cerand in schimb postul de prefect al judetului Prahova.

Proiecte PRM - Lege anti ministri maghiari

Patru senatori PRM au depus ieri un proiect de lege in care cer demiterea ministrilor cu "legitimatie de maghiar", adica a tuturor reprezentantilor UDMR. Initiatorii sustin ca "legitimatia de maghiar" este "un act de identitate similar cu cel pe care il au cetatenii Republicii Ungaria". O alta propunere legislativa a PRM prevede organizarea sedintelor Guvernului in zilele de vineri, sambata sau duminica, pentru ca parlamentarii cu portofolii ministeriale sa poata participa si la reuniunile in plen. Un alt proiect prevede ca in timpul calamitatilor naturale "sa fie suspendate prin lege concediile de odihna ale primului- ministru, ale ministrilor si ale secretarilor de stat".

Retragere - Raluca Turcan nu mai vrea la PE

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat ieri ca renunta la mandatul de euro-observator, pentru ca vrea sa se ocupe mai mult de activitatile de la Camera: "Responsabilitatea pe care mi-am asumat-o in calitate de coinitiator al noii Legi de organizare si functionare a SRR si SRTV, precum si celelalte proiecte pe care intentionez sa le sustin ca deputat al PNL si presedinte a Comisiei de Cultura ma pun in imposibilitatea de a-mi indeplini misiunea de euro-observator".

Legea SIE - Alesii pregatesc modificari

Comisia parlamentara de control al SIE lucreaza la un proiect de modificare a Legii de functionare a acestui serviciu, conform caruia institutia va trebui sa prezinte anual raportul de activitate in fata comisiei. Presedintele comisiei, deputatul PD Romeo Raicu, a declarat ieri ca modificarile privesc numirea directorul, institutiei de seful statului la propunerea Parlamentului, si nu la propunerea CSAT, cum se intampla in prezent.
×
Subiecte în articol: politic