x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

31 Aug 2005   •   00:00

Coalitie - Si prefectii, pusi sub lupa

Dupa anuntul premierului Tariceanu privind evaluarea activitatii secretarilor de stat, in vederea continuarii remanierii, ieri, in sedinta CNC, s-a stabilit ca la o astfel de evaluare sa fie supusi si sefii de agentii aflate in subordinea Executivului, ca si prefectii, reprezentantii Guvernului in teritoriu, dupa cum a anuntat ieri vicepresedintele PC, Daniela Popa. Tot pentru sedinta de saptamana viitoare a CNC-ului, secretarii generali ai fiecarui partid din coalitie vor trebui sa prezinte o evaluare a modului in care coalitia guvernamentala functioneaza la nivel judetean. (Aniela Nine)

Propunere PD - Vacanta mai scurta pentru alesi

Senatorul PD Marius Marinescu a anuntat ieri ca va propune colegilor sai din coalitie initierea demersurilor pentru revizuirea Constitutiei, in sensul scurtarii vacantei parlamentare la o luna pe an.

Marius Marinescu isi argumenteaza propunerea prin aceea ca parlamentarii au trei luni si jumatate de concediu pe an (doua luni vara si o luna si jumatate iarna), in timp ce electoratul care i-a trimis in Parlament beneficiaza de cel mult o luna de concediu de odihna pe an. El si-a argumentat propunerea si prin faptul ca Parlamentul Europei lucreaza cu o pauza de o singura luna.

Critici - Basescu se explica

Presedintele Traian Basescu le-a explicat ieri diplomatilor romani ca afirmatiile sale critice la adresa Guvernului nu inseamna crize, ci exprima faptul ca el sustine puncte de vedere ale societatii civile. "Decat sustinerea Guvernului este mai importanta sustinerea punctelor de vedere ale societatii civile", a spus Basescu, adaugand ca se va manifesta public ori de cate ori vor exista crize in diferite domenii. "Sa nu va emotionati cand intervin, pentru ca este obligatia mea sa o fac atunci cand Guvernul nu rezolva lucrurile suficient de rapid", a afirmat seful statului, adaugand ca eventualele observatii ale presedintelui nu trebuie tratate drept crize.

PC - "Nu e o masura absolut necesara"

Largirea bazei contribuabililor la asigurarile de sanatate prin includerea unor categorii excluse pana acum, precum pensionarii si agricultorii, nu reprezinta o masura absolut necesara, accentul trebuind pus in schimb pe eficientizarea actului de colectare a impozitelor, a declarat ieri purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca. PC va sustine preconizata marire a TVA numai daca vor fi prezentate ratiuni bugetare foarte clare si numai daca vor fi adoptate si masuri de compensare precum reducerea acestei taxe la zero pentru produsele alimentare de baza. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic