x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

30 Aug 2005   •   00:00

Sanctiune - Olarean, ramas fara sprijin politic


Biroul Permanent al PD a decis ieri sa il sanctioneze pe deputatul de Suceava Aurel Olarean, in urma incidentului pe care acesta l-a avut cu Politia din Radauti, cand deputatul PD a intervenit in anchetarea unui accident auto, facand instructie cu politistii. Liderul PD Emil Boc a calificat comportamentul lui Olarean ca nefiind in limitele cerute unui demnitar. Pentru ca a lezat imaginea PD, lui Olarean i s-a retras sprijinul politic pentru un an, urmatoarea sanctiune ca gravitate fiind excluderea din partid. (Oana Stancu)

Stenograme - PSD nu a facut ancheta interna


Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, declarat ieri ca nu a fost facuta o ancheta interna in vederea descoperirii autorilor stenogramelor, partidul preocupandu-se de agenda reala a cetateanului, respectiv inundatii, de intentia de a se introduce TVA, a contributiei pentru sanatate la pensionari si agricultori. "Aceste scandaluri reincarcate fac parte din agenda de perdele de fum pe care actuala Putere incearca sa le utilizeze intr-un moment in care, in mod evident, apare o scadere dramatica in sondaje", a spus Nastase, subliniind ca tot ce a avut de spus in cazul stenogramelor PSD a declarat la Parchet.

Oferta refuzata - O ambasada pentru Seculici


Fostul vicepremier Gheorghe Seculici a declarat ieri Mediafax ca a refuzat propunerea liderului PD Emil Boc de a ocupa un scaun de ambasador al Romaniei. "Nu mi s-a precizat tara in care urma sa plec, dar am refuzat aceasta oferta, pentru ca vreau sa ma intorc la activitatea mea de baza", a spus Seculici. El a refuzat sa comenteze decizia partidului de a-l schimba din functie. "Stiti doar ca am fost schimbat in perioada in care am fost in concediul legal de odihna si cu asta am spus totul", a declarat Seculici. (Sidonia Silian ) n Anticoruptie Prevederi antispaga Liderul PD Emil Boc a anuntat ieri ca democratii sustin modificarea Legii 78/2000 privind faptele de coruptie, prin introducerea testelor de integritate care, in prezent, se practica doar in materia drogurilor, in toate domeniile, reglementare pe care a catalo- gat-o drept "prevedere antispaga". Boc a adaugat ca, astfel, orice persoana din sistemul public care nu rezista unei tentatii va face obiectul raspunderii penale.

×
Subiecte în articol: politic