x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

29 Aug 2005   •   00:00

Proprietatea - Transfer de actiuni fara taxe

Operatiunile de transfer al actiunilor detinute de stat catre Fondul Proprietatea, constituit pentru despagubirea fostilor proprietari ale caror imobile nationalizate nu pot fi retrocedate, sunt scutite de la plata oricaror taxe, tarife sau comisioane, a decis Guvernul. Aceeasi facilitate se va aplica si in cazul operatiunilor de transfer al actiunilor de la Fondul Proprietatea, catre detinatorii titlurilor de despagubire. Fondul va fi constituit din actiuni la circa 100 de societati, precum BCR, CEC, Petrom, Electrica, Distrigaz, Romtelecom, CFR, Tarom si Alro si din creantele Romaniei fata de 14 state. (Florina Zainescu)

Navodari - Nici Boc nu mai vrea anticipate

Liderul democrat, Emil Boc a declarat, ieri , la Scoala de vara a OTD de la Navodari, ca anticipatele nu mai sunt o prioritate pentru partid, dar exista alte situatii care le pot genera. "Eu am inteles ca PSD nu doreste alegeri anticipate. Au spus ca ar afecta stabilitatea tarii, ar afecta integrarea Romaniei in UE. Or, greva parlamentara sau prin actiunile pe care le anunta nu ar face altceva decit sa se ajunga la alegeri anticipate", a spus liderul PD. Declaratia lui Boc vine sa o intareasca pe cea a premierului Tariceanu, care a precizat, vineri, la aceeasi scoala ca anticipatele sunt un capitol inchis. (Sidonia Silian)

Justitie - Monica Macovei acuza presiuni

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat, sambata, la Navodari, ca ar fi avut parte de presiuni mediatice si de presiuni ale grupurilor de interese, reflectate in presa, dupa ce, initial, a negat ca ar fi fost supusa la presiuni din partea colegilor de Guvern sau de coalitie. Macovei a facut aceasta declaratie intr-o atmosfera neprotocolara, dupa terminarea lucrarilor Scolii de vara a tinerilor democrati. Ea se referea la o intrebare de la lucrari, unde presa nu a avut acces. (Sidonia Silian)

Stenograme - PSD cere dovezi

PSD considera ca este foarte important sa se faca publice dovezile privind eventuala autenticitate a stenogramelor atribuite Delegatiei Permanente a partidului, precum si sursa acestora. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ieri ca nu a existat si nici acum nu exista o decizie a partidului, privind consemnarea discutiilor pe stenograme. "Nu exista, pentru ca oficial aceste texte nu au fost confirmate intr-o forma sau alta", a adaugat Diaconescu. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic