x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

03 Aug 2005   •   00:00

SIE si SRI - Tariceanu vrea informatii

Premierul Calin Popescu Tariceanu a solicitat ieri directorilor SRI si SIE sa ii transmita urgent informatii privind pericolul ca persoane din structurile Guvernului sa se afle in sfera de influenta a unor grupuri de interese economice, se arata intr-un comunicat al Executivului. Solicitarea prim-ministrului vizeaza "acele informatii care reflecta preocuparea presedintelui privind «pericolul ca oameni din Guvern sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice»".

Remaniere - Sulfina nu se simte vizata

Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, sustine ca nu se simte vizata de vreo eventuala remaniere. "Relatia mea cu reprezentantii PD din tara este foarte buna", a declarat ministrul Barbu. Referindu-se la o eventuala remaniere guvernamentala, ministrul Mediului a declarat ca, in mod normal, aceasta nu ar trebui sa se intample, dar ca, in cazul in care aceasta ar avea totusi loc, postul sau nu ar avea de ce sa fie vizat.

Salzburg - Premierul, la concert

Premierul Calin Popescu Tariceanu participa de ieri la reuniunea sefilor de guvern din Europa de Sud-Est, la Salzburg. Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul va asista la concertul Camerata Salzburg, dirijat de Sir Roger Norrington. De asemenea, Tariceanu va participa la un dineu in onoarea sefilor de guvern participanti la reuniune oferit de cancelarul austriac, Wolfgang Schlüssel. La reuniune, vor fi discutate probleme referitoare la liberalizarea comertului in regiune, investitiile si piata muncii, precum si situatia Europei de Sud-Est, in perspectiva presedintiei austriece a UE din 2006.

Pasapoarte - "Retinere nejustificata"

PSD considera ca retinerea pasapoartelor cetatenilor romani care depasesc termenul legal de sedere in statele zonei Schengen nu este o masura reclamata de legislatie UE si ca poate duce la "incalcari ale drepturilor omului". Absenta avertizarii asupra acestei masuri determina o limitare a dreptului la libera circulatie "si o stopare a dezvoltarii relatiilor de afaceri". "Consideram ca era necesara avertizarea prealabila, intr-un termen de timp rezonabil care sa permita persoanelor afectate de aceasta reglementare, reglarea activitatilor", se spune intr-un comunicat al PSD.

×
Subiecte în articol: politic