x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Studiu: Miniștrii PSD, cele mai multe apariții în presă, urmați de echipa de miniștri PNL și UDMR

Studiu: Miniștrii PSD, cele mai multe apariții în presă, urmați de echipa de miniștri PNL și UDMR

02 Aug 2022   •   11:50
Studiu: Miniștrii PSD, cele mai multe apariții în presă, urmați de echipa de miniștri PNL și UDMR

Echipa de miniștri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe apariții în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PNL și UDMR, arată un studiu recent.

Potrivit unei analize mediaTRUST privind vizibilitatea partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio și TV în perioada 1 iulie– 31 iulie 2022, miniștrii PSD au înregistrat 34.862 menţiuni, miniștrii PNL sunt citați în 22.221 materiale și cei UDMR cu 10.633 mențiuni în mass-media din România.

La nivelul audienței pe toate mediile, în perioada monitorizată, se identifică prezența miniștrilor PSD pe prima poziție - 702,379,632, urmați de miniștrii PNL, care obțin o audiență de 378,022,889 și UDMR cu o audiență de 220,377,058.

În presa scrisă, membrii Cabinetului înregistrează un număr de 1.739 articole. Dintre aceștia, echipa de miniștri PSD înregistreză 917 articole în presa scrisă monitorizată și o audiență de 23,078,978, echipa de miniștri PNL înregistreză 696 articole cu o audiență de 14,135,050, iar miniștrii UDMR sunt citați în 126 materiale și la nivelul audienței generate înregistrează 4,533,255 cititori.

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii, este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă, urmat de Alexandru Rafila. Pe locul trei se află Sorin Grindeanu.

În ceea ce privește miniștrii PNL, Sorin Cîmpeanu este cel mai mediatizat, urmat de Virgil Popescu și Bogdan Aurescu.

UDMR se remarcă prin ministerul Sportului, reprezentat prin Eduard Novak, ministrul Mediului, Barna Tanczos și Attila Cseke.

Și pe TV, Petre Daea și ALexandru Rafila sunt miniștrii PSD cei mai mediatizați, în timp ce de la PNL cele mai multe apariții le-au avut tot Sorin Cîmpeanu și Virgil Popescu, iar de la UDMR Barna Tanczos și Eduard Novak.

La radio, miniștrii PSD înregistreză 1.237 menționăr, cei de la PNL 693 menționări, iar cei de la UDMR au fost citați în 299 de materiale radio.

În mediul online și social media, membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 iulie un număr de 57.546 de mențiuni. Dintre aceștia, miniștrii PSD înregistreză 29.324 de materiale pe portalurile online și social media, cei ai PNL înregistreză 19.172 de materiale și cei de la UDMR au fost citați în 9.055 de materiale online.

Daea, Rafila și Grindeanu sunt cei mai citați miniștrii PSD în mediul online, Cîmpeanu, Popescu și Aurescu conduc topul miniștrilor PNL, iar de la UDMR cel mai mediatizat este tot ministrul Mediului.

În studiu, apariţiile premierului nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar miniștrii cu portofoliu.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri și comentarii pe rețele de socializare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aparitii presa