x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu mai declara 137,3 milioane de lei

Tariceanu mai declara 137,3 milioane de lei

15 Mai 2005   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a completat, la presiunea presei, declaratiile de avere si de interese. Seful Executivului a nominalizat inca noua firme la care detine actiuni in valoare totala de 137,3 milioane de lei.

  • de ARTHUR SUCIU
  • MOTIV. Premierul Tariceanu a transmis ca nu si-a mai declarat restul de actiuni deoarece societatile respective nu mai functioneaza sau se afla in proces de dizolvare
    Presa a semnalat saptamana trecuta ca premierul Tariceanu ar avea actiuni si la alte societati decat cele mentionate in declaratia de avere. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, preciza atunci ca nu e vorba de rea-credinta, explicand ca societatile respective nu mai functioneaza sau se afla in proces de dizolvare. Premierul se numara printre cei mai bogati membri ai actualului Guvern, avand un apartament si doua case de vacanta, terenuri agricole si forestiere, patru autoturisme de colectie, conturi bancare si plasamente financiare la banci, societati de investitii si societati.

    In decembrie 2004, la investirea in functie, Tariceanu declarase doar actiuni la Automotive Trading Services SRL, in valoare de 3,5 miliarde de lei, in timp ce in formularul completat la 5 mai, potrivit noilor reglementari, premierul a declarat actiuni de 4.612.890.000 lei. Actiunile premierului sunt plasate la doua SIF-uri, la SICOMED, la Banca Transilvania, la Automotive Trade Services, la ALPI SA si Intervam SA.

    ALTE ACTIUNI. Pe formularul rectificat la semnalele presei, apar societatile Prima Broadcasting Group (la care Tariceanu detine o actiune in valoare totala de 2.500 lei), ICARE Services SRL (societate aflata in proces de dizolvare de drept, unde detine 17 actiuni in valoare totala de 170.000 lei), TILT et. Partners Productions Romania SRL (in dizolvare de drept, cu 69 actiuni in valoare totala de 690.000 lei), LCS Cargo International SRL (in dizolvare de drept, cu 20 actiuni in valoare totala de 200.000 lei), Romtrucks SRL (10 actiuni in valoare totala de un milion de lei), Publi-Media SRL (in dizolvare de drept, cu 8 actiuni in valoare totala de 800.000 lei), Leader High-Tech (in dizolvare de drept, cu 2.500 actiuni in valoare totala de 2,5 milioane lei), SOPAS-servicii financiare si leasing (cu 30 actiuni in valoare totala de trei milioane lei) si Clubul Vinului SRL (cu 129 actiuni in valoare totala de 129 milioane lei).

    ×
    Subiecte în articol: politic acţiuni valoare totala dizolvare