x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni în PNL. Ce spune Florin Cîțu despre demisia din fruntea partidului

Tensiuni în PNL. Ce spune Florin Cîțu despre demisia din fruntea partidului

01 Apr 2022   •   15:02
Tensiuni în PNL. Ce spune Florin Cîțu despre demisia din fruntea partidului

Președintele PNL, Florin Cîțu, își va anunța mâine decizia cu privire la demisia din fruntea partidului. "Sunt dezamăgit", a spus acesta.

„Am toate documentele care au venit la partid... avem o regulă, eu voi respecta regulile și am convocat un BEX mâine, la ora 12.00, cu prezență fizică... Cât voi rămâne la PNL voi respecta regulile și statutul”, a anunțat liderul PNL, la o zi după ce mai multe persoane din conducerea partidului i-au  cerut să demisioneze.

El spune însă că nemulțumirile colegilor săi nu au legătură cu partidul.

„Sunt dezamăgit de această situație, greu mi-o explic, cele mai multe nemulțumiri nu au legătură cu PNL”, a precizat Cîțu. El afirmă că mulți liberali consideră că guvernarea nu este optimă.

Acesta a vorbit despre inflație și șomaj, spunând că sunt „lucruri pe care puteam să le facem mai bine”.

O altă nemulțumire în interiorul PNL este legată de programul Anghel Saligny „Este bizar, nu este implementat de PNL, ci de Guvern”, a comentat Florin Cîțu.

Președintele PNL susține că are o relație bună cu președintele României.

„Cu președintele am o relație bună”, a explicat Cîțu, care a dezvăluit că a fost felicitat de ziua sa, de Klaus Iohannis.

Dacă va pierde funcția de președinte PNL, Florin Cîțu susține că va rămâne membru al partidului și va milita pentru aplicarea politicilor liberale. El a pierdut sprijinul partidului, iar un congres PNL în care se va alege un nou președinte liberal ar putea fi convocat pe 10 aprilie.

Dar, potrivit unor surse liberale, Florin Cîțu refuză să demisioneze din fruntea PNL, deși a pierdut sprijinul majorității filialelor. 42 de președinți de filiale din 48 de lideri locali, prezenți la o întâlnire joi seara, s-au pronunțat pentru înlăturarea lui Cîțu de la conducerea partidului.

Liberalii care-l contestă pe actualul președinte PNL vor să organizeze, duminică, o ședință a Consiliului Național PNL care ar putea stabili data congresului extraordinar.

 

×
Subiecte în articol: florin citu pnl