x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Basescu: "Dorin Marian m-a inregistrat"

Traian Basescu: "Dorin Marian m-a inregistrat"

de Oana Stancu Zamfir    |    29 Noi 2005   •   00:00
Traian Basescu: "Dorin Marian m-a inregistrat"

Presedintele Traian Basescu (foto) a mai aruncat o bomba politica aseara, intr-o emisiune la TVR. El a dezvaluit ca inregistrarea cu afirmatiile sale despre arestarea prefectului Opris a fost facuta de Dorin Marian, consilierul prezidential pe probleme de securitate in mandatul Constantinescu, care l-a inregistrat pe ascuns, iar acum ar fi aruncat pe piata inregistrarea pentru a-i face un serviciu lui Dinu Patriciu. "Aceasta discutie este postfactum, la vreo doua zile dupa ce a fost arestat prefectul, si abia acum inteleg ca a fost o discutie de provocare. Este discutia mea cu Dorin Marian. M-a sunat el. Nu trag concluzii, dar am dreptul sa ma gandesc. Dorin Marian suna un ministru in functie si il inregistreaza. Nu stiam ca o face. Tot o coincidenta... Dorin Marian a lucrat o buna bucata de vreme la dl. Patriciu. Nu pot sa nu pun toti pilonii si nu ma intereseaza, dar nu vreau sa zica presa maine ca am ascuns acest lucru ca sa las sa planeze asupra lui Emil Constantinescu semne de intrebare", a declarat Basescu.

PD, SEF LA CNI. Seful statului a dezvaluit aseara si ca nu exista inca un sef al comunitatii de informatii. Potrivit lui Basescu, Sergiu Medar, consilierul prezidential pentru securitate nationala, nu conduce CNI, ci un consilier de stat, pe care nu l-a numit inca, analizand daca trebuie sa fie un politician sau un profesionist. In ciuda afirmatiilor facute anterior, ba ca CNI este condusa de consilierul prezidential pe securitate, ba de Degeratu, care coordoneaza activitatea de zi cu zi, Basescu a dat de inteles ca va modifica organigrama pentru a infiinta un alt post, in care ar putea fi numit un politician PD. "Daca va fi politician, va fi membru PD, ca doar n-o sa-l iau de la PSD. Nici macar de la aliatii liberali. Sau de la PUR", a aratat el.

BUGET CU PSD. Pe de alta parte, presedintele a catalogat drept "putin arogant" si "putin cam tafnos" raspunsul "unui partid al Aliantei" la oferta PSD de negociere pe Legea bugetului, aratand ca se va consulta cu liderii de partid in acest sens, avand in vedere ca PSD are "o mare experienta parlamentara" si 1.000 de amendamente. Emil Boc, care anuntase in cursul zilei ca sunt excluse negocieri cu PSD, a revenit, admitand ca ar putea avea loc "discutii procedurale". (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic dorin marian