x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Operatorii de transport trebuie să asigure transportul gratuit al elevilor

Turcan: Operatorii de transport trebuie să asigure transportul gratuit al elevilor

14 Mai 2020   •   17:35
Turcan: Operatorii de transport trebuie să asigure transportul gratuit al elevilor

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, joi, după ședința de Guvern, că s-a decis, prin ordonanță de urgență, ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, în caz contrat ei riscând să rămână fără licență.

„Astăzi (joi-n.red.), prin OUG, am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor, sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport sau chiar a retragerii licenței de traseu, în cazul transportului inter-județean. În felul acesta, sute de mii de copii care erau văduviți de un drept fundamental, de educație gratuită, dar și de siguranță a vieții personale, au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban”, a spus Turcan.

Tot în domeniul Educației, prin OUG, s-a decis asigurarea finanțării de bază pentru copiii din învățământul privat autorizat.

„Aici există o situație în care furnizori privați de servicii educaționale în curs de acreditare și în plin în situație de autorizare nu beneficiau de această finanțare per elev, iar pe perioada criză a fost profund afectat și în felul acesta, cât timp suntem în stare de alertă, ei vor primi aceste finanțare per elev”, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a adăugat că au mai fost adoptate măsuri legate de organizarea examenului de definitivat, grad didactic II și de asemenea de concursul pentru ocuparea catedrelor din învățământul preuniversitar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raluca turcan transport elevi