x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: După europarlamentare vom afla care e liderul de centru-dreapta cu cea mai mare credibilitate

Udrea: După europarlamentare vom afla care e liderul de centru-dreapta cu cea mai mare credibilitate

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   14:50
Udrea: După europarlamentare vom afla care e liderul de centru-dreapta cu cea mai mare credibilitate

Elena Udrea îşi doreşte ca persoana care va candida la alegerile prezidenţiale să fie membru al Mişcării Populare, dar nu exclude posibilitatea să fie susţinută o persoană din afara partidului, ''atâta timp cât este un candidat comun al forţelor de centru-dreapta''.

Ea a spus că este necesară o consultare a partidelor din Opoziţie, de centru-dreapta, pentru desemnarea unui candidat comun, iar acest lucru ar trebui să se întâmple cât mai repede.

"Eu îmi doresc ca în turul doi să intre candidatul Mişcării Populare şi nu Crin Antonescu. Eu nu îmi doresc să îl susţinem pe Crin Antonescu la preşedinţie, eu îmi doresc ca toată dreapta politică românească să susţinem un singur candidat în turul doi şi acela să fie al Mişcării Populare. Cel care se va demonstra a fi cel mai bun candidat acela va fi candidatul nostru. Ne-am dori să fie chiar membru al Mişcării Populare, dar noi tocmai ce criticăm orgoliile care opresc unitatea dreptei, deci nu ne cramponăm, vom susţine cel mai bun candidat, cel mai credibil, cu cele mai mari şanse de a câştiga preşedinţia", a spus Elena Udrea sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Turda.

Udrea a atras atenţia asupra discuţiilor care au loc în cadrul formaţiunilor de centru-dreapta şi a lipsei de unitate.

''Există riscul ca în turul doi să avem candidaţi Ponta şi Antonescu. Asta este o situaţie pe care nu ne-o dorim şi pe care încercăm să o evităm susţinând unitatea celorlalte partide de centru-dreapta în afară de PNL şi încercând să găsim un candidat care să-l bată pe Antonescu în primul tur şi să intre în turul doi'', a mai spus Udrea.

"Această competiţie pentru europarlamentare cu siguranţă că va putea arăta care este liderul de centru-dreapta cu cea mai mare credibilitate şi cu cea mai mare aderenţă la electorat. După europarlamentare se va şti cu cine mergem în bătălia pentru prezidenţiale", conchis Elena Udrea.  

×