x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea intră pentru prima dată la vot în PDL, dar fără adversar

Udrea intră pentru prima dată la vot în PDL, dar fără adversar

de Adriana Duţulescu    |    19 Noi 2010   •   12:57

În schimb, pentru funcţia numărul 2 din organizaţia PDL Bucureşti, care a fost întotdeauna fieful lui Vasile Blaga şI gărzii vechi din PD, s-au înscris în cursă deputatul Costică Canacheu, şI fostul ministru al Tineretului, Sorina Plăcintă. Canacheu a fost aspirant la funcţia de preşedinte interimar al PDL Bucureşti, dar a pierdut la votul în cadrul Biroului Politic al PDL, atunci când Elena Udrea a fost numită să conducă filiala până la alegeri. Canacheu, reprezentant al grupării Blaga-Videanu, a intenţionat iniţial să conteste procedura de numire a Elenei Udrea, ca fiind nestatutară, însă a renunţat. Acum încearcă să o flancheze pe aceasta din postura de primvicepreşedinte al organizaţiei Capitalei. Udrea o preferă însă pe Sorina Plăcintă, finanţatoarea platformei creştin-democrate a lui Teodor Baconschi.

În varianta iniţială, Udrea şi l-ar fi dorit pe europarlamentarul Cristian Preda ca unul din cei doi prim-vicepreşedinţi, însă refuzul acestuia a determinat căutarea altui candidat care să întrunească voturile pedeliştilor din Capitală. În cursul zilei de miercuri, unii democrat-liberali din Bucureşti căutau un candidat de acelaşi profil ca şi Preda, un pedelist care să provină din societatea civilă. "Am dori un candidat care să fi venit în PDL din zona societăţii civile, un intelectual cunoscut în viaţa publică", au declarat surse din PDL Bucureşti.

Sectorul 3, condus de Liviu Negoiţă, îşi propune adjudecarea postului de secretar general prin alegerea lui Silvian Ionescu, reconfirmat recent preşedinte al organizaţiei de sector. De altfel, preşedinţii organizaţiilor de sector sunt de drept vicepreşedinţi la nivelul organizaţiei municipale. Pe de altă parte, Silvian Ionescu va avea un contracandidat în persoana lui Irinel Hristu, prim-vicepreşedinte la sectorul 1, informaţie confirmată de deputatul Sulfina Barbu. Aceasta a precizat că nu va candida pentru o funcţie de conducere datorită unui obstacol de ordin statutar. "Eu sunt prim-vicepreşedinte la sectorul 3 şi preşedinte la nivel naţional (la organizaţia de femei, n.r.), în consecinţă am două funcţii la niveluri diferite, aşa cum prevede Statutul PDL, şi nici nu aşa mai putea să candidez la o a treia funcţie. Dar, în calitate de deputat şi de prim-vicepreşedinte al sectorului 3, sunt implicată în organizaţia de Bucureşti foarte mult. Ceea ce îmi doresc este ca noua conducere a organizaţiei de Bucureşti să readucă această organizaţie la performanţele pe care le-am avut în 2004", a declarat Sulfina Barbu.

×