x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea îşi rearanjează ploile stricate de Boc

Udrea îşi rearanjează ploile stricate de Boc

de Adriana Duţulescu    |    03 Aug 2010   •   00:00
Udrea îşi rearanjează ploile stricate de Boc
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Cei doi combatanţi de la PDL Constanţa, deputata Maria Stavrositu, favorita Elenei Udrea, şi senatorul Mircea Banias, au venit ieri la şedinţa conducerii de la Bucureşti, să îşi pună din nou poalele în cap, având în vedere că după şedinţa de sâmbătă de la Constanţa, stropită cu apă şi asezonată cu bodyguarzi şi îmbrânceli, amândoi au fost declaraţi câştigători ai aceleiaşi funcţii, cea de preşedinte al organizaţiei municipale.



Înainte de şedinţă, ambii au făcut declaraţii, Banias mai belicoase, iar Stavrositu mai sigură pe ea, din poziţia celei care se bucură de înalta protecţie a doamnei Udrea. "Mă aştept la o decizie echilibrată din partea forurilor competente", a spus Maria Stavrositu. Senatorul Banias, în schimb, a declarat că regretă cele ce s-au întâmplat sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, dar "nu regretă situaţia". "Situaţii confuze există în mai multe organizaţii, nu numai la PDL. Cei nemulţumiţi să se adreseze instituţiilor interne şi să-şi găsească soluţia la Comisia de statut, etică şi litigii", a spus Mircea Banias înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional. Întrebat în ce ar putea consta rezolvarea situaţiei, democrat-liberalul a răspuns: "Rezolvarea ar fi respectarea şi aplicarea statutului partidului. Statutul e clar, cei nemulţumiţi de deciziile Consiliului de Coordonare judeţean se pot adresa Comisiei de statut".

Mircea Banias a invocat Comisia de statut pentru că aceasta i-a mai dat o dată dreptate, atunci când a decis să îi permită să reia votul pentru funcţia de preşedinte al PDL, organizaţia municipiului Constanţa. Banias a contestat votul prin care Maria Stavrositu a fost aleasă preşedinte, iar contestaţia sa a fost acceptată de Comisia de etică la nivel judeţean. Stavrositu a contestat contestaţia la centru, la Bucureşti, unde însă Emil Boc a trimis-o la plimbare pe pupila Elenei Udrea pe motiv că "la centru sunt probleme mai importante de rezolvat decât certurile de la Constanţa". Surse din PDL susţin că premierul a avut această izbucnire într-o şedinţă a Biroului Politic al PDL de săptămâna trecută nu pentru că ar fi vrut să îi tragă o palmă politică Elenei Udrea, care a căpătat o prea mare influenţă în partid, ci pentru că primarul Braşovului, George Scripcaru, i-a reproşat că nu este "ferm" şi că, în loc să se ocupe de lucrurile importante care duc partidul către cota zero a sondajelor de opinie, se ocupă de treburile mărunte ale filialelor.

De data aceasta însă, Elena Udrea şi-a spus cuvântul, adică cel pro-Stavrositu, deşi public a evitat să-şi exprime poziţia personală faţă de conflict pentru a nu se antepronunţa înaintea deciziei comisiei. "Am o opinie personală, dar nu mi-o exprim până nu se pronunţă comisia", a motivat Elena Udrea. Prin urmare, după şedinţa Biroului Politic al PDL, vicepreşedintele Gheorghe Flutur a declarat că liderii de la Bucureşti roagă organizaţia Constanţa să accepte decizia Comisiei de etică şi litigii până se vor organiza alegeri interne în PDL".

Tot ieri, PDL a decis să îl invite la "dialog" pe europarlamentarul Cristian Preda, după ce acesta a declarat într-un interviu la RFI că Emil Boc "încearcă să ne ducă pe Lună cu bicicleta" şi că premierul "lucrează pentru PSD". Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat că europarlamentarul Cristian Preda va fi invitat, împreună cu alţi democrat-liberali, să-şi expună punctul de vedere referitor la situaţia din partid şi soluţiile pe care le propune, în cadrul unei viitoare şedinţe a Biroului Permanent Naţional.

×
Subiecte în articol: film