x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea rescrie Regulamentul Camerei, susţinând aberaţii

Udrea rescrie Regulamentul Camerei, susţinând aberaţii

de Dana Piciu    |    10 Sep 2009   •   00:00
Udrea rescrie Regulamentul Camerei, susţinând aberaţii
Sursa foto: Dragoş Soica/JURNALUL NAŢIONAL

Comisia Udrea nu are competenţă să analizeze sesizarea ministrului Turismului, Elena Udrea, care îi acuza pe unii dintre membri că sunt incompatibili, că au avut comportament abuziv şi s-au antepronunţat. Udrea mai reclama în sesizare un "blocaj al comisiei" din lipsă de regulament dar şi numărul incomplet al membrilor comisiei.

În sesizare, Udrea, care este şi deputat în Parlamentul României, susţine o aberaţie şi anume că unii dintre membrii comisiei ar fi incompatibili ca urmare a "dublei apariţii" adică aceea de solicitanţi ai înfiinţării comisiei şi aceea de membrii ai comisiei. Pentru a-şi susţine acuzaţia, Udrea invocă "principiului general de funcţionare a comisiilor în vederea aflăriii adevărului desprins din art. 76 aliniat 4 din Regulamentul Camerei". Lăsând la o parte faptul că Udrea rescrie Regulamentul deoarece în privinţa comisiilor de anchetă nu există o astfel de prevedere a dublei apariţii, articolul invocat de ea spune cu totul altceva. "Când, pentru lămurirea unor fapte sau împrejurări în vederea aflării adevărului, este necesară întocmirea unor rapoarte de expertiză, Comisia de anchetă parlamentară solicită efectuarea de expertize", scrie negru pe alb în aliniatul 4 al articolului 76 din Regulamentul Camerei Deputaţilor la care face trimitere Udrea.


SESIZAREA, TRIMISĂ îNAPOI
Preşedintele Comisiei de anchetă, Ludovic Orban, a anunţat ieri că sesizarea ministrului va fi trimisă înapoi Biroului Permanent cu un răspuns din partea comisiei potrivit căruia singurul for abilitat să decidă o modificare în ceea ce priveşte activitatea Comisiei de anchetă este plenul Camerei. În cazul în care Biroul Permanent consideră necesar să-i transmită acest răspuns şi "deputatului Elena Udrea" poate să facă acest lucru. Orban a spus că membrii comisiei nu vor face ce a făcut ministrul Turismului, care s-a pronunţat în chestiuni în care nu are niciun fel de competenţă legală şi care a recuzat membrii ce compun comisia de anchetă. În ce priveşte activitatea comisiei de anchetă, s-a intrat "în faza finală". Ieri au fost aprobate cele trei expertize - pe achiziţii publice, execuţia bugetară şi IT, întocmite de experţii angajaţi de comisie. A fost stabilită structura raportului final, raport care va fi votat miercurea sau joia viitoare. 

×
Subiecte în articol: politic