x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umanistii vor stabilitate in tara

Umanistii vor stabilitate in tara

04 Mai 2005   •   00:00

Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a declarat ieri ca, in conformitate cu decizia partidului de a reprezenta un factor de stabilitate politica, umanistii nu se vor retrage de la guvernare si vor sustine in continuare cabinetul Tariceanu.



  • de ANIELA NINE

  • ATITUDINE. Presedintele PUR, Dan Voiculescu, anunta ca umanistii nu vor fi cei care vor declansa o criza politica
    "PUR isi va pastra pozitia avuta la formarea guvernului. Vrem stabilitate politica si nu vom fi noi cei care vom declansa o criza politica in Romania." Acesta a fost mesajul pe care l-a transmis ieri presedintele umanistilor, Dan Voiculescu, pe fondul vehicularii tot mai insistente in randul partidelor aflate la guvernare a ipotezei privind organizarea de alegeri anticipate, dupa semnarea Tratatului de aderare la UE. "Daca va aparea o criza politica, ne vom manifesta la momentul potrivit", a explicat liderul PUR. Pana atunci insa, prioritatea partidului ramane asigurarea stabilitatii politice.

    Totodata, presedintele umanist a spus ca, in cazul unei remanieri guvernamentale, o eventuala pierdere a posturilor detinute de reprezentantii PUR in Cabinetul Tariceanu nu reprezinta un motiv pentru a declansa o criza politica. "Nu am intrat la guvernare de dragul posturilor, ci pentru stabilitate politica. Daca se vor restructura posturile PUR, acesta nu este un motiv sa cream o criza politica", a explicat liderul umanist.

    DECLARATII DE AVERE. In ceea ce priveste disputa declansata pe marginea modificarii formularului privind declaratiile de avere, Dan Voiculescu a precizat ca deputatii PUR vor vota la Camera in favoarea mentinerii variantei propuse de Guvern. "Nu avem nici un fel de rezerve ca partid fata de varianta propusa de Guvern. Tocmai pentru a nu fi noi cei care cream probleme, PUR este pentru adoptarea declaratiei de avere asa cum este elaborata de Executiv", a afirmat Dan Voiculescu.

    IRAK. Intrebat despre solicitarea PUR privind retragerea trupelor militare romanesti din Irak, presedintele umanist a aratat ca deocamdata nu a primit nici un raspuns, dar ca aceasta problema va fi discutata probabil la Consiliul National de Coordonare a Coalitiei. "Nu e prima propunere facuta de Partidul Umanist care nu se aproba. Asta e, daca suntem minoritari, trebuie sa ne asumam soarta. Un minoritar trebuie sa se supuna majoritatii", a sustinut Dan Voiculescu. "Cei care nu aproba isi asuma raspunderea politica ca nu aproba. Noi am facut aceasta propunere pornind de la un sondaj care arata ca poporul roman doreste acest lucru. Cine nu e de acord cu vointa poporului roman si a fost ales de poporul roman va avea o raspundere fata de el mai devreme sau mai tarziu. E o logica simpla", a avertizat Dan Voiculescu.

    ADEZIUNE
    Deputatul Dan Liga a devenit ieri membru PUR. El si-a motivat inscrierea in randul umanistilor prin faptul ca PUR este un partid "cu deschidere catre politica europeana", in comparatie cu partidul pe care l-a parasit, PPRM, caruia "i s-au inchis orice perspective, orice drumuri politice".
    ×
    Subiecte în articol: politic politica dan