x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USL-ul, resuscitat. Alianța se compune din PSD, PC, UNPR și PLR

USL-ul, resuscitat. Alianța se compune din PSD, PC, UNPR și PLR

14 Noi 2014   •   19:39
USL-ul, resuscitat. Alianța se compune din PSD, PC, UNPR și PLR

Preşedintele executiv PSD, Liviu Dragnea, preşedintele PC, Daniel Constantin, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, şi preşedintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu au semnat, vineri seara, la Parlament, o declaraţie politică de resuscitare a USL.

'Dorim să ne asumăm în faţa românilor, prin această declaraţie politică, voinţa de a reface USL într-un proiect politic menit să ducă până la capăt proiectul început în anul 2011 de forţele democratice din România. USL 2.0 reprezintă angajamentul nostru, al semnatarilor acestei declaraţii, de a da consistenţă autentică unei largi coaliţii a unor formaţiuni de centru - dreapta, centru şi centru - stânga care are drept scop principal construirea României puternice. Fidelitatea faţă de votul cetăţenesc şi faţă de angajamentele asumate împreună obligă partidele semnatare să ducă până la capăt proiectul USL', se arată în declaraţia politică.

În text, semnatarii documentului se angajează să dezvolte proiectul USL prin constituirea unei noi alianţe politice având la bază mandatul primit de la români în anul 2011 şi obiectivul principal de a face dreptate şi schimbare până la capăt. În opinia semnatarilor, refacerea USL reprezintă o formă de respect faţă de votul democratic din anul 2011 şi o expresie a principiului reprezentativităţii.

'Este un angajament ferm pentru continuarea proiectului România puternică, o Românie cu o creştere economică sustenabilă şi cu un stat social viguros. O Românie cu o fiscalitate redusă şi cu sprijin consistent pentru cei aflaţi în nevoie, o Românie cu un stat de drept consolidat, cu instituţii eficiente şi cu servicii publice de calitate, o Românie care continuă reformele structurate şi lupta împotriva corupţiei şi a nedreptăţilor sociale', se mai precizează în declaraţia politică. Partidele semnatare decid să consolideze majoritatea parlamentară care susţine actualul executiv, să sprijine necondiţionat candidatura la Preşedinţia României a preşedintelui PSD Victor Ponta şi să formeze împreună viitorul guvern

×