x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR cere demiterea ministrului F. Roman. Cioloș: Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvern

USR cere demiterea ministrului F. Roman. Cioloș: Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvern

09 Dec 2021   •   13:27
USR cere demiterea ministrului F. Roman. Cioloș: Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvern

USR cere demiterea de urgență a ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman: „Un plagiator dovedit nu are ce să caute în Guvernul României”, spune liderul USR, Dacian Cioloș, în mesajul adresat premierului Nicolae Ciucă.

Dacian Cioloș îi cere prim-ministrului să îl demită pe Florin Roman deoarece „a plagiat lucrarea de masterat și a mințit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat președintele USR Dacian Cioloș.

Șeful USR susține că Florin Roman nu poate coordona un minister care gestionează sume importante din PNRR.

„Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept “iar o altă mare problemă” afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puțin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea și capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în fața Comisiei Europene și de a folosi corect și onest banii europeni puși la dispoziție”, a mai spus Dacian Cioloș.

Președintele USR solicită ca îndepărtarea ministrului să se facă în regim de urgență.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos