x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR cere suspendarea dezbaterii legilor justiţiei până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia

USR cere suspendarea dezbaterii legilor justiţiei până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia

03 Oct 2022   •   19:42
USR cere suspendarea dezbaterii legilor justiţiei până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia
Sursa foto: Sursa: facebook

Deputatul USR Stelian Ion le solicită liderilor coaliţiei să suspende dezbaterea în Parlament a legilor justiţiei până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia.

"Comisia de la Veneţia urmează să prezinte o opinie pe legile justiţiei în luna decembrie, potrivit calendarului oficial publicat astăzi. Asta înseamnă că este timp suficient, din decembrie până în iunie 2023, ca legile propuse de Cătălin Predoiu să fie adoptate, astfel încât să fie respectat termenul din PNRR. Şi adoptate într-o formă care să respecte standardele europene şi opinia Comisiei de la Veneţia. Le solicit liderilor coaliţiei să suspende dezbaterea în Parlament a legilor lui Predoiu până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia", a scris fostul ministru al Justiţiei, pe Facebook.

În opinia vicepreşedintelui USR, dacă marţi proiectele vor fi trimise la Senat, nu va mai exista riscul unei adoptări tacite, invocat până în prezent de către partidele care formează majoritatea.

 

 

×