x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR lansează un apel public de CV-uri pentru a desemna candidaţi la conducerea CNA şi ASF

USR lansează un apel public de CV-uri pentru a desemna candidaţi la conducerea CNA şi ASF

12 Oct 2018   •   19:38
USR lansează un apel public de CV-uri pentru a desemna candidaţi la conducerea CNA şi ASF

Uniunea Salvaţi România lansează un apel public de CV-uri pentru a desemna din partea partidului candidaţi la conducerea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 

Candidaţii trebuie să respecte condiţiile legale pentru alegerea în conducerea celor două instituţii, dar şi criteriile de profesionalism şi integritate ale USR, informează partidul prin intermediul unui comunicat de presă. 

Candidatul pentru Consiliul ASF trebuie să aibă studii superioare, o experienţă profesională în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare de minimum nouă ani de la data absolvirii studiilor şi să nu fie soţi şi nici rude ori afini până la gradul al treilea cu preşedintele României, cu membrii Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, ai Guvernului sau ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României. 

"USR caută un profesionist cu o integritatea morală ireproşabilă, care să nu fi fost implicat în activităţi de poliţie politică şi cu o experienţă de minim trei ani în coordonarea unei echipe de peste cinci persoane. Poate constitui un plus una dintre certificările CFA, FRM, ACCA sau alte certificări echivalent internaţionale din domeniul financiar, precum şi luările de poziţii asupra politicilor statului în domeniul financiar în ultimii ani", se arată în comunicat. 

Candidatul pentru un loc în CNA trebuie să fie cetăţean român, cu studii superioare, fără antecedente penale şi să nu fi fost agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste. Candidatul trebuie să se bucure de o bună reputaţie şi să aibă o activitate recunoscută în domeniul audiovizual. Candidatul nu poate fi administrator şi nici nu poate face parte din consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale cu activitate în domeniul audiovizualului. Alte criterii de eligibilitate sunt familiaritatea cu mediul comunicaţional public şi capacitatea de a asuma o atitudine imparţială în evaluarea speţelor. 

"USR caută o persoană responsabilă şi competentă, cu un istoric profesional impecabil şi cu experienţă relevantă în radio şi/sau televiziune, care să asigure echidistanţa analizării speţelor prezentate, echilibrul dintre libertatea de exprimare, apărarea demnităţii umane şi protejarea interesului public şi să contribuie la respectarea pluralismului surselor de informare, a ideilor şi opiniilor", precizează sursa citată. 

CV-urile şi scrisorile de intenţie ale candidaţilor pentru CNA pot fi trimise în perioada 12 - 17 octombrie (ora 12,00), iar pentru pentru ASF până pe 21 octombrie (ora 12,00), la adresa de e-mail: contact@usr.ro. 

Candidaţii vor fi selectaţi de Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România şi ulterior vor fi audiaţi în comisiile parlamentare permanente, iar votul final va avea loc în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. 

Uniunea Salvaţi România a mai lansat apeluri publice în vederea nominalizării unor profesionişti din partea partidului în comitetele de conducere de la Curtea de Conturi şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, se arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: usr