x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Verheugen nu are ambitii personale

Verheugen nu are ambitii personale

18 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
RASPUNS - Filori spune ca negocierile cu UE nu au nici o legatura cu alegerile Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru extindere, Günther Verheugen, Jean-Christophe Filori, sustine ca incheierea negocierilor Romaniei cu UE inaintea alegerilor nu tine de o "ambitie personala" a acestuia.
MONICA IORDACHE

DECIZIE. Verheugen spune prin purtatorul sau de cuvant, ca data inchiderii negocierilor e stabilita de statele in cauza
Incheierea negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana cu doar cateva zile inainte de alegerile generale "nu are nimic de-a face" cu scrutinul din 28 noiembrie si nici nu tine de o ambitie personala a comisarului european pentru extindere Günther Verheugen, a declarat ieri Jean-Christophe Filori, purtatorul de cuvant al comisarului. "Data de 23 noiembrie - cand urmeaza sa aiba loc Conferinta de Aderare la nivel de negociatori-sefi - nu are nimic de-a face cu alegerile. Ea a fost fixata cu mult timp inainte", a precizat Filori, solicitat sa comenteze opiniile unor reprezentanti ai societatii civile si ale unor politicieni din Romania, potrivit carora incheierea negocierilor de aderare cu doar cateva zile inainte de alegeri "va oferi actualei guvernari un avantaj electoral".

POSIBILITATE. "Domnul Verheugen nu a spus niciodata ca negocierile vor fi incheiate, ci ca negocierile ar trebui sa fie incheiate, ca este de dorit sa se incheie negocierile", a afirmat Jean-Christophe Filori, reamintind ca, oricum, nu Verheugen este cel care hotaraste inchiderea negocierilor. "Aceasta decizie apartine statelor membre", a spus Filori, ca replica la afirmatiile facute marti, la Bucuresti, de presedintele Partidului Liberal Democrat European (ELDR), Werner Hoyer, care a apreciat ca recentele declaratii ale comisarului Verheugen referitoare la inchiderea negocierilor cu Romania la 24 noiembrie ar putea fi legate de "dorinta" si "ambitia" acestuia de a finaliza negocierile pe durata mandatului sau, care se incheie in scurt timp. Filori a mai spus ca liderii celor 25 de state UE se vor intalni cu reprezentantii tarilor candidate si vor decide daca sa incheie negocierile.

×
Subiecte în articol: politic verheugen