x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Verzii intră în cursa pentru europarlamentare cu un protest împotriva centralelor nucleare

Verzii intră în cursa pentru europarlamentare cu un protest împotriva centralelor nucleare

de Agerpres    |    26 Apr 2014   •   19:49
Verzii intră în cursa pentru europarlamentare cu un protest împotriva centralelor nucleare

Partidul Verde a demarat sâmbătă campania electorală pentru alegerile europarlamentare printr-un protest desfăşurat în Parcul Herăstrău din Capitală.

Potrivit reprezentanţilor partidului, acţiunea a avut loc în această zi pentru a comemora victimele accidentului nuclear din urmă cu 28 de ani de la Cernobîl.

Candidaţii, împreună cu membrii şi simpatizanţii Partidului Verde, au mers pe biciclete în parc împărţind materiale informative despre energia alternativă şi programul Verzilor Europeni.

"Reprezentanţii Partidului Verde au declarat în mod constant, încă de la înfiinţare - în 2006, că sunt adepţii închiderii treptate a centralelor nucleare. Credem că România ar trebui să urmeze exemplul Germaniei în acest sens şi considerăm că până în anul 2020 ţara noastră ar trebui să îşi bazeze în mod real politica energetică pe sursele regenerabile, care deja au ajuns să reprezinte 30% din totalul de producţie actual", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Partidului Verde.

De asemenea, la evenimentul de lansare, Verzii din România, membri ai European Greens, au dat startul unei campanii de strângere de semnături (Iniţiativa cetăţenească europeană) în vederea introducerii unei directive europene. Aceasta va stabili obligativitatea pentru autorităţile publice locale (oraşe peste 50.000 de locuitori) de a construi o infrastructură integrată de transport cu bicicletele.

×